Familiepark Mondo Verde bezoeken

Mondo Verde, ik had hier werkelijk nog nooit van gehoord. Het blijkt een unieke plek te zijn waar een dierentuin gecombineerd wordt met een pretpark én all you can eat & drink. Wauw, dat moesten we toch echt eens testen nu we toch in de buurt waren.

Mondo Verde in Landgraaf, Limburg

Mondo Verde combineert dus 3 uitjes in één, zeker het proberen waard natuurlijk! Zoals altijd ging ik eerst op zoek naar tickets met korting. Ik kon deze aanschaffen via Actie van de Dag.

Altijd fijn: korting. Vanuit ons vakantiepark reden we naar Landgraaf en dat vond ik wel leuk want Landgraaf... Dat is dé plek waar ik Daan voor het eerst zag op Pinkpop. Parkeren kon eenvoudig op een grote parkeerplaats naast het park. Ik zal mijn feedback geven op alle 3 de onderwerpen van dit park.

Mondo Verde, mijn ervaring

Drie uitjes in één dus! Ik zal alle drie de onderwerpen langs gaan en mijn ervaring delen.

Mondo Verde als pretpark

Goed, het hangt er natuurlijk vanaf waarmee je het vergelijkt en hoe oud de kinderen zijn. Omdat wij in de winter gingen, was niet alles open, wat er wel open was: een draaimolen en kleine achtbaan. Voor onze kinderen van 6 & 8 jaar was dit al ontzettend leuk en ze hadden hier al veel lol mee. Ik zag dat ze verderop heel hard aan het bouwen zijn aan een groot waterpark, dat belooft echt veel goeds! Er waren ook nog overdekte botsauto's.

Mondo Verde als dierentuin

In het begin van het park was een heel groot overdekt vogelgebied en dat vond ik heel mooi! Best veel vogels hadden ook echt ruimte en behoorlijk wat vrijheid en dat vond ik fijn om te zien. Een aantal vogels had wel kleinere hokken, daar heb ik altijd moeite mee. Qua vogel-aanbod vond ik het verrassend: er waren echt wel veel soorten vogels en ze zagen er prachtig uit!

Verderop in het park waren nog allerlei andere dieren. Een aantal dieren vertoonden kooigedrag en dat vond ik heel naar. Doordat ze herhalende rondjes liepen, zag je dat ze zich kapot vervelend. Bah. Gelukkig gold dit niet voor alle dieren.

Mondo Verde als all you can eat

All you can eat moet je in dit geval niet zien als een groot Wereldrestaurant. Maar het concept van Mondo Verde vind ik wel super ideaal! Je hebt er eigenlijk wat mensen zelf vaak meenemen naar pretparken: bolletjes met kaas en worst. Maar ook soep en pasta was gratis en limonade, koffie, thee én warme chocomelk! Dat laatste was wel een feestje zo in de winter. Ik vond het wel een meerwaarde van het park want het scheelt gedoe met tassen zeulen en als zuinige Hollanders je eigen voer prepareren óf je scheel te betalen aan pretpark-voedsel. Dingen als patat en snacks waren niet gratis maar hadden een kleine prijs van 1 euro per item: perfect geregeld en nog goedkoper dan wanneer je het tegenwoordig zelf in de supermarkt koopt.

Mondo Verde als tuin

Dit vond ik nog het meest verrassend: het is écht een heel mooi park! Heel veel lagen in de natuur, iets dat je in Nederland niet snel ziet. Het park is prachtig aangelegd, heel bosrijk. Ik genoot echt van de omgeving en we konden nog met een vlot over het water.

Mondo Verde het bezoeken waard?

Ik vond Mondo Verde zéker het bezoeken waard! Wij hebben een ontzettend fijne dag gehad! Wat ik ook fijn vind aan Mondo Verde: de schappelijke prijs. Vooral doordat je zelf ook niet om hoeft te kijken naar eten en drinken, is dat echt een heerlijke bijkomstigheid.