Wat een dag

Ontspanning had ik wel verdiend, meende mijn ouders. Ik kreeg daarom een massage cadeau om even bij zinnen te komen na een hectische periode. Gisteren was het zover, na een heerlijke ontspannen massage keerde ik huiswaarts. Ik parkeerde mijn auto, maakte pizza voor mijn gezin en na het diner ging ik met mijn man rustig onder onze veranda zitten.

Eventjes helemaal niks.

Nog geen vijf minuten later worden we opgeschrikt door een énorme knal, gevolgd door het geluid van vallend glas. Ik kijk verbaasd op, het klinkt zó dichtbij dat ik in eerste instantie vermoed dat het vanuit ons huis komt.

Mijn man lift zich op, snelt zich naar de poort en loopt onze straat in. Daar staan al veel buren op de plek des onheils, op de hoek van de straat. "Het is weer jouw auto buuf," hoor ik mijn tegemoetkomende buurman zeggen terwijl ik de halve straat rondom mijn lieve bolide zie staan.

Naast mijn auto staat een vrouw geschrokken te kijken en meerdere getuigen spreken ons aan om gegevens uit te wisselen. Ik zie mijn auto flink in elkaar gedeukt staan met diagonaal erop een andere auto die ook behoorlijke schade heeft. Ik vraag of de vrouw geen letsel heeft, of ze zich okay voelt. Een buurvrouw haalt water voor haar en we verzekeren haar allebei dat het maar een auto is en concluderen dat er gelukkig geen gewonden zijn.

Thuis vullen we weer alle schadeformulieren in. Weer, want nog geen drie maanden geleden zag iemand onze complete bus over het hoofd. Het is niet dat onze wagens niet opvallen, zou je denken.

Overigens is deze schade nog niet hersteld en de herstelwerkzaamheden van deze deuk worden geschat op 10 werkdagen! Blijkbaar moet er van binnenuit e.e.a. gefixt worden. Dit betekent dat we ook gestagneerd worden in het verder ombouwen van onze camper; eigenlijk wilden we al een kastenwand bouwen. Door de botsing en de drukte bij de garages, komt dit nu op de langere baan.

Zal de schade groter zijn dan gedacht?

Terug naar 'mijn' autootje. In eerste instantie dacht ik dat vooral de hoek en mijn lamp kapot was. Bij nadere inspectie was te zien dat de deur ook een klap heeft gehad en dat het hele zijpaneel vervangen zal moeten worden.

Als we die avond verder polshoogte nemen, merken we op dat mijn auto minstens een halve meter vooruit is geknald door het ongeluk. Ik had natuurlijk nooit zo voor de paal geparkeerd omdat ik dan de auto amper uit zou kunnen stappen.

Even een bittere pil

Mijn auto stond op de handrem in de eerste versnelling en zodra een auto zo'n klap krijgt en naar voren schiet, is de kans aanzienlijk dat ook de versnellingsbak kapot zal zijn. Al met al zou de schade dan dermate groot zijn, dat ik de kans aanzienlijk acht dat mijn autootje total loss verklaard zal worden.

Ik ben totaal geen materialistisch persoon maar ik moet bekennen dat ik echt wel heel blij en trots was op mijn opvallende wagentje. Het was dan ook liefde op het eerste gezicht en ik reed er altijd trots in rond. Het idee dat de laatste rit hiermee gereden is, doet mij toch wel meer dan ik dacht.

Op zoek naar een andere auto?

Eigenlijk waren we voornemens om de auto in augustus over te nemen. Het lease contract loopt op dat moment af en omdat ik zo gehecht was aan deze auto en omdat hij zo goed beviel, wilden we hem eigenlijk overnemen. Na het ongeluk van gisteren zijn we hierop teruggekomen en ik verwacht ook dat het lease contract ontbonden zal worden als de schade te groot blijkt te zijn.

De conclusie zal waarschijnlijk zijn dat we ons zullen moeten oriënteren op een nieuwe auto. En ondanks dat ik het heel jammer vind dat de laatste rit wellicht gereden is, zal het vast ook ergens goed voor zijn. Althans, zo probeer ik alles dan maar om te denken. Aangezien onze kinderen ook groter worden, is een nét iets grotere wagen ook wel een welkome bijkomstigheid. Voor nu heb ik de Citroën C3 hoog op mijn lijstje staan, ik ben benieuwd hoe dit verder gaat lopen. To be continued...

We kunnen één ding wel stellen: Het is ook AltijdWat.

Meer auto-avonturen?

We hebben nogal eens wat meegemaakt met onze bolides. Gelukkig geen ongelukken met persoonlijk letsel. Wel andere avonturen, waarvan 3 op vakantie. Eerder schreef ik een blog over onze klapband in Noorwegen:

Van klapband tot gastvrijheid, een Noors avontuur
Een klapband op vakantie klinkt voor veel mensen als één bak stress. Onze klapband zorgde voor een unieke ervaring en bijzondere ontmoetingen.