Je weet dat iets een goed idee is als het je 's nachts wakker houdt omdat je hoofd overuren draait vanwege alle inspiratie die er rond tolt. Ja, vorige week zat ik er nog heel anders bij: voor de zoveelste keer in mijn leven miste ik uitdaging. Ik had mijn eigen bedrijf opgericht als interieurstylist, mijn Instagrampagina was dit jaar van van 1000 volgers gegroeid naar ruim 11.000, mijn interieurblog wordt goed bezocht en is volgens Google 1200% gegroeid in bereik. Ik mag samenwerken met de leukste bedrijven, sta deze lente in een Amerikaans tijdschrift dat in elke Amerikaanse supermarkt komt te liggen plus nog in 13 andere landen, Eigen Huis & Tuin is langs geweest om een binnenkijker te filmen en ik heb gave interieur- & kleuradviezen mogen geven en 3D-ontwerpen mogen uitwerken. Daarnaast ontwerp ik producten voor DEE Design, het bedrijf van mijn man die naast Software, meubels en accessoires maakt. Ik fotografeer meermaals per week en mag mooie content fotograferen voor bedrijven.

Niks te klagen, zou je denken. Toch miste ik iets en dat was best hardnekkig aanwezig. Ik wilde iets doen waar ik mezelf áltijd mee bezig kan houden. Tegelijkertijd miste ik schrijven, uren schrijven, verhalen typen, op Interikleur kan ik schrijven over alles rondom kleur en interieur maar alles daarbuiten voelde al snel offtopic en ongepast: mensen komen hier voor interieur- en kleurinspiratie, zadel ze niet op met verhalen over een vakantie naar Noorwegen. De kritische stem in mij was al snel present als ik een blog-uitstapje wilde maken.

Ik luisterde de laatste tijd wederom het boek "Master your Mindset" een heerlijk boek voor eenieder die van ondernemen houdt. Tijdens het puzzelen en tijdens het vouwen van de was is het echt mijn moment om naar dit boek te lezen. Het zet mijn hoofd aan het denken: wat wil ik nu écht is waar het om draait.  

Ik geloof erin dat als je jezelf openstelt voor je verlangens dat de ingevingen zullen volgen. Zo was dit vorige week vrijdag 16 december het geval. Ik was niet eens bezig met het vormgeven van een nieuwe uitdaging maar opeens wist ik het: ik wil een soort van Online Magazine maken.

Opeens wist ik het: ik wil een soort van Online Magazine maken.

Een magazine waar mensen geïnspireerd kunnen raken en graag naar terugkeren om andere verhalen te lezen. Een plek waar mensen alles kunnen lezen zonder het risico dat hun hoofd in een piekermodus raakt: geen verhalen over enge ziektes/symptomen, tragedie, onbetrouwbare mensen en al die ellende waar je op menig platform mee dood gegooid wordt. Nee: positiviteit en inspiratie moet de boventoon voeren.

Zelf vind ik het ontzettend vervelend als je langs een website scrolt en over van alles en nog wat leest wat onrust in je hoofd geeft, zaken waar je helemaal niet naar op zoek bent. Menig mens trapt dan ook nog in de valkuil om hier vervolgens verder over te gaan googlen en voor je het weer heb je een circus aan ellende in die hersenpan van je.

Goed, terug naar die vrijdagavond. Euforisch ging ik slapen, mijn hoofd draaide overuren en ik voelde opluchting: dit was hetgeen waar ik naar zocht en waar ik naar verlangde. Een eigen inspiratie-platform waarop ik over van alles kan schrijven wat ik maar wil delen. Positiviteit die wereld in helpen, een oneindig inspirerend platform waar altijd wat te lezen is.

Zaterdag 17 december: de ingeving van de naam

Zaterdag werd ik wakker en meteen wist ik waarmee ik in slaap was gevallen: een online magazine/een eigen inspirerend platform. Maar hoe moest ik dit noemen? De naam is vaak de kracht, weet ik. Het moet iets zijn dat bij mensen blijft hangen. Ik bedacht mezelf dat ik AltijdWat aan het zoeken ben, AltijdWat nieuwe uitdaging wil en toen wist ik het: Altijd Wat. Mijn website moet AltijdWat heten, waar AltijdWat te vinden is, AltijdWat te lezen, waar mensen AltijdWat inspiratie kunnen opdoen.

Die ochtend gingen we ontbijten bij Ikea, tijdens het ontbijt vertelde ik mijn ingeving aan Daan en ik vertelde hem dat de website AltijdWat moet gaan heten. Hij pakte direct zijn mobiel, waarbij ik even verbaasd was: luistert hij nou gewoon niet naar mij? Maar nee: hij checkte meteen de domeinnaam en stelde die veilig, hij kocht direct de domeinnaam. Dit bevestigde mijn gevoel dat AltijdWat een ijzersterke naam is voor mijn platform, een super passende naam.

Ik besloot AltijdWat nog even voor mezelf te houden: eerst ontdekken wat ik hiermee wil en hoe ik het ga vormgeven. Toch kon ik het niet laten om mijn kinderen te informeren over mijn nieuwe uitdaging, ook zij waren enthousiast en mijn dochter dacht meteen mee over allerlei onderwerpen om over te bloggen. En ja: die vriendin waarmee ik laatst brainstormde over een nieuwe uitdaging, die kon ik het ook wel vertellen. Toen ik in de auto zat, onderweg naar een vriendin, belde ik toch maar ook mijn moeder om haar op de hoogte te brengen van mijn nieuwe uitdaging. Aangekomen bij die vriendin deelde ik ook haar mijn concept. Ja, als iets bruist in mijn hoofd, dan wil ik het van de daken schreeuwen. Maanden was ik aan het nadenken over een nieuwe uitdaging en opeens viel alles in sneltreinvaart op zijn plek.

Sterker nog: het is nu precies één week later. Het is nu middernacht, ik kon niet slapen omdat ik zoveel ideeën in mijn hoofd heb. AltijdWat is afgelopen dinsdag online gekomen, drie dagen nadat ik mijn plan en naam helder had. Inmiddels staan er 6 blogs online die ik vanaf de bank, onder een dekentje met Corona heb getypt. Ook het logo voor AltijdWat was zo klaar, ik zag het gewoon voor me. Een A en een W aan elkaar, een clean logo, zonder al te veel poespas. Ik tekende hem in Affinity Designer en was meteen tevreden. Daarnaast heb ik AlijdWat vormgegeven in de basis en het zal steeds verder uitgebreid worden. Ik wil mensen inspireren, over zoveel zaken schrijven. Welkom bij AltijdWat waar jij AltijdWat te lezen zult hebben.