Mijn favoriete plek in Noorwegen

Wij hebben op ongelooflijk veel plekken in Noorwegen overnacht. De ene plek natuurlijk mooier en spectaculairder dan de andere. Toch is één plaats mijn absolute favoriet, een verborgen parel. Lange tijd heb ik 'getwijfeld' of ik deze hotspot aan een groot publiek kenbaar zou moeten maken. Nu denk ik: waarom eigenlijk ook niet? Deze parel is er eentje die gezien mag worden en eigenlijk is hij onmisbaar op mijn blog. Het gaat om...:

Onze auto voor mijn favoriete plek in Noorwegen

Lunde Turiststasjon, de overnachtingsopties

Let op: Lunde Turiststasjon is geen camping waar je met je eigen kampeermiddelen terecht kunt. Op deze locatie kun je een hut huren of overnachten in een appartement.

Overnachten in een hut

Voor onze allereerste rondreis door Noorwegen, had ik ook een overnachting geboekt bij Lunde Turiststasjon, een camping waar je normaliter snel voorbij zou rijden omdat je net uit een tunnel komt gereden. Mijn mond viel open van verbazing toen wij aankwamen, wat een schitterende locatie! Wij hadden en eenvoudige hut geboekt en deze had uitzicht op een waterval, een gletsjer en was omringt door zwarte, hoge bergen. Fenomenaal! Dit was het uitzicht recht vanuit onze hut:

Op beelden is het niet vast te leggen maar de gitzwarte bergen steken 1400 meter de hoogte in, aan weerszijde, zo indrukwekkend! Deze plaats voelde meteen als één en al rijkdom. De camping heeft ook nog een hottub en iets wat ik nog leuker vind: KOEIEN!

Overnachten in een appartement

Toen we het jaar daarop weer in Noorwegen waren, wilde ik Lunde Turiststasjon natuurlijk niet overslaan. Ik wist dat ze ook appartementen verhuurden en aangezien we met een groter gezelschap waren, zag ik dit als ideale optie. Het appartement overtrof alle verwachtingen met een schitterend uitzicht op een meer. Terwijl ik hier een vlog opnam, grapte ik nog dat het echt geen schilderij was waar wij naar keken maar live uitzicht:

Uitzicht vanuit het appartement bij Lunde Turiststasjon

Vanaf het appartement, dat dichtbij de hutten staat overigens, loop je zo naar het grote meer waar je uitzicht op hebt: Sygnesand. In ongeveer een kilometer loop je naar deze schitterende plek met ijskoud water.

Uitzicht bij het Sygnesand, favoriete plek in Noorwegen
Uitzicht vanuit Sygnesand naar Lunde Turiststasjon

En hierboven zie je dan de andere zijde vanaf het water gezien. Als je dit pad afloopt kom je terug aan bij de camping. Magisch, iedere keer weer.

360 graden foto

Om een nog beter beeld te geven van deze plek, deel ik jullie deze 360 graden foto die mijn man tijdens één van onze vakanties maakte. Hier kun je mij trouwens ook op zien staan.

Wat maakt deze plek zo bijzonder?

Het is alles bij elkaar. De imposante, zwarte bergen met restanten sneeuw erop, het uitzicht op de gletsjer, het geluid van afbrokkelende stukken gesteente, de privé-wandeling naar het schitterende meer, de waterval die voor de hutten ligt, de schattige koeien, de verzorgde keuken en de vriendelijke eigenaren. Iedere keer als ik hier kom, verrast deze plek mij.

In mijn reisgids heb ik dan ook het verzoek staan om een stop te maken op deze plek en een foto te sturen indien de reizigers hierlangs komen. Zelf maakte ik onder andere deze foto's vanaf het Sygnesand.

Overnachting boeken

Wil je ook naar deze magische plek? Er zijn verschillende overnachtingsopties. Zelfs als je op doorreis bent, zou ik kunnen aanraden om hier meer dan één nacht te verblijven en ook een uitstapje te maken naar Bøyabreen en het Norsk Bremuseum. Om niet naast het net te vissen, zou ik zeker aanraden de overnachting(en) tijdig te boeken.

Op vakantie naar het prachtige Noorwegen - AltijdWat reistips
Op vakantie naar Noorwegen? De afgelopen jaren hebben we 12 weken rondgereden in dit waanzinnige land. Ik deel je graag allerlei reistips!

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.