Alternatief gastenboek voor je bruiloft

Op zoek naar een origineel en alternatief gastenboek voor je bruiloft? Dat was ik ook, inmiddels 10 jaar geleden. Ik wilde niet dat het gastenboek in de kast zou verdwijnen; het leek mij leuk om het in huis te kunnen aanschouwen. Zodoende kwam het idee om zelf een gastenboek te maken voor in het trapgat.

Ook al is het inmiddels zo'n 10 jaar geleden, nog elke dag loop ik langs ons gastenboek en kan ik de bruiloft-wensen lezen.

Origineel gastenboek inspiratie opdoen

Ik vond het wel zo leuk om geen gastenboek-boek te hebben, het mocht wel wat bijzonderder en een boek belandt hier in de kast om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Dus wat dan? Op internet deed ik verschillende ideeën op en opeens wist ik het: wij zouden een gastenboek maken van steigerhout gevuld met allemaal hartjes met daarop geschreven wensen. Hoe pakten wij dit aan?

Gastenboek maken

Benodigdheden

Allereerst kochten wel wat steigerhouten planken, of… We hadden die wellicht nog over van het bouwen van ons bed. Anyway, zorg ervoor dat je wat (steigerhouten)planken in huis hebt. Ik vond het wel leuk als het bord de vorm van een label zou krijgen, dus hebben we de zijkanten boven schuin afgezaagd. Aan de achterzijde hebben we de planken met een metalen strip aan elkaar bevestigd; boven een strip en onder een strip. Om het nog wat meer aan te kleden hebben we bovenin een gat geboord en daar een dik touw doorheen geknoopt. Klaar is Kees! Of toch niet? Nee, we moesten ook nog wat houten hartjes op de kop tikken! Kies uiteraard minimaal de hoeveelheid van het aantal gasten.

Gastenboek, gezellig tijdens de bruiloft

Origineel en alternatief gastenboek bruiloft

Vervolgens hebben we het gastenboek tijdens onze bruiloft op een tafel klaargelegd met daarnaast een prachtige hamer en punaises. Voor ons - als werkelijk klus-teambruidspaar - was het een genot om de hele dag gehamer aan ons hoofd te hebben: elk hamer-concert betekende immers een nieuwe prachtige wens.

Het gastenboekOrigineel en alternatief gastenboek bruiloft

Ons gastenboek hangt bijna 10 jaar in ons trapgat en ik vind het nog elke keer een leuk aanzicht. Natuurlijk lees ik niet iedere dag de berichtjes, maar zo nu en dan kijk ik er wat bewuster naar en lees wat willekeurige hartjes.

Gastenboek in het trapgatOrigineel en alternatief gastenboek bruiloft

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.