Rondreis door Europa uitstippelen

De afgelopen jaren heb ik diverse rondreizen door Noorwegen uitgestippeld. Dit jaar besloot ik het eens over een andere boeg te gooien: een rondreis door Europa! In ons huishouden is het gebruikelijk dat ík degene ben die alle reizen uitpluist en zo was dat ditmaal uiteraard ook weer het geval. Mijn man vindt alles wel prima, heerlijk makkelijk.

Eigenlijk had ik helemaal nog geen concreet plan, dus ik begon maar ergens. Eerder schreef ik een blog over de frustratie die ik ervaarde tijdens het uitzoeken van onze volgende vakantiebestemming: Vakantie uitzoeken, zo doe je dat - niet.

De vlag kan uit en de voorpret kan beginnen!

En dan nu! De volgende rondreis is ROND. Wat een feest, wat een pret. Na weken allerlei landen onderste boven te hebben gekeerd, is de route dan eindelijk klaar. En waar gaat de reis dan naar toe? Uiteindelijk kan ik beter de vraag stellen: waar gaat de reis niet naartoe? Het lijkt erop dat we heel Europa gaan ontdekken. Nou goed, zet je schrap: we gaan naar de volgende landen:

  • Duitsland
  • Zwitserland
  • Liechtenstein
  • Italië
  • Kroatië
  • Slovenië
  • Oostenrijk

Yes, we gaan 7 landen bezoeken deze zomer! Langs diverse toffe hot-spots. En gek genoeg schiet het eigenlijk al op. We zitten alweer in eind mei terwijl ik pas net mijn wat zomersere kleding tevoorschijn heb gehaald. Wat jeminee wat is het een lange nawinter geweest. Zo noem ik dat dan maar. Brrrr.

Verder met het ombouwen van onze bus

Tussen de bedrijven door, werken wij verder aan onze bus/camper. Nou is daar wat roet in het eten gegooid aangezien iemand onze joekel van een voertuig eventjes over het hoofd had gezien en de zijkant van de bus ramde. Blijkbaar duurt het maanden voordat dat gebeuren gefixt kan worden en moet de halve bus binnenstebuiten worden gekeerd. Maar so be it.

We hebben wat toffe handigheidjes aangeschaft zodat het kamperen weer een tikkeltje minder primitief wordt. De vorige reis door Noorwegen trokken wij 5 weken door dit land, bewapend met een emmer. Inmiddels heeft het kleinste chemische toilet ooit, zijn intrede gedaan. Ook kunnen we nu een keukentje gaan bouwen voor in de bus zodat we water en vuur hebben om lekker een bakkie koffie te zetten.

Ik ben heel benieuwd hoe het minder primitief kamperen ons gaat bevallen! En natuurlijk ben ik ook ontzettend benieuwd wat we allemaal gaan ontdekken in deze 7 landen. Uiteraard houd ik jullie weer op de hoogte. En als het bevalt, dan schrijf ik ongetwijfeld weer een reisgids!

Meer vakantie inspiratie?

Op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie? Bekijk dan al mijn vakantie-blogs:

Vakantie - AltijdWat
Vakantie, heerlijk! Ik spendeer veel tijd in het uitzoeken van vakanties. Ook werk ik regelmatig samen met B&B’s en hotels om deze in de spotlights te zetten. Heb jij een plekje dat je graag meer onder de aandacht brengt? Heel tof! Ik kom graag langs voor een uitgebreid verslag met foto’s. Mail naar…

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.