Droogtoren kopen van Leifheit

Een droogtoren kopen... Nooit gedacht dat ik een blog zou schrijven over het kopen van een droogtoren. Doordat ik er zelf achter kwam dat het nog best een behoorlijke zoektocht is om een fijne droogtoren te kopen, besloot ik mijn opgedane kennis toch maar eens te delen! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze droogtoren heb ik uiteindelijk gekozen.

Droogtoren van Leifheit met veel hangruimte

Hoe onze vorige droogtoren dood ging

Al járen hadden wij een droogtoren, deze namen we zelfs mee vanuit Deventer naar Haarlem en aangezien we al 10 jaar in Haarlem wonen, is het wellicht begrijpelijk dat onze droogtoren op sterven na dood was. Onze vorige droogtoren was gekocht van een studenteninkomen en dan heb je eenmaal niet zoveel te wensen. Hoewel het een prima ding was, ware het niet dat op een gegeven moment de voetjes er van ellende af vielen en de rekken ook niet meer horizontaal bleven hangen maar enkel verticaal besloten te blijven staan. Eigenlijk kon ik niet anders dan concluderen dat onze droogtoren dood was, na jaren trouwe dienst. De uitvaart was eenvoudig en bestond uit een enkeltje stort.

Mijn wensen voor een nieuwe droogtoren

Ik wilde niet zomaar een droogtoren kopen, eigenlijk had ik een behoorlijke wensenlijst opgebouwd wat de zoektocht niet gemakkelijker maakte. Afijn, mijn wensen zagen er uiteindelijk als volgt uit:

  • Zoveel mogelijk waslijnruimte;
  • De mogelijkheid om kledinghangers aan te hangen;
  • Op soepele wieltjes om het geheel te verplaatsen;
  • Het liefst vierkant om zo min mogelijk ruimte in te nemen;
  • Het zou fijn zijn als ik ook de helft van het rek kan gebruiken en hij dan ook de helft aan ruimte inneemt.

Na urenlangs research - soms kan ik eenmaal moeilijk knopen doorhakken - kwam ik terecht op de Leifheit Droogtoren Pegasus 420 Solid Comfort 42 meter. Een mond vol. Het is maar goed dat ik dit voor jou heb uitgetypt want bij mondelinge reclame zou ik zelf al over mijn woorden struikelen, laat staan dat je het zou onthouden.

De voordelen van mijn droogtoren

Iets wat ik niet in reviews of beschrijvingen terug kon vinden bleek toch waar: ik kan de helft van het rek gebruiken en de andere helft ingeklapt laten staan! Hoera! Aangezien de droogtoren bij ons op zolder tegen een deur staat, vind ik het fijn als het ding zo ondiep mogelijk is indien ik wat minder was heb. En als ik helemaal geen was heb, dan kan ik hem helemaal eenvoudig ingeklapt en plat tegen de deur zetten. Zo plat als een pannenkoek!

Droogtoren online kopen

Wat ik ook héél fijn vind, dat zijn de wielen! Het ding rolt me toch een partij soepel! Als je dus de helft wil gebruiken, dan kun je de wielen aan de andere zijde ingeklapt laten staan.

Ook mijn andere wens werd direct afgetikt met deze droogtoren: aan weerszijde is ruimte om kleerhangers op te hangen! Met kleding eraan, anders is het een beetje nutteloos.

Ik had het niet gedacht maar ik en ontzettend enthousiast over dit ding, het voelt eigenlijk als een gadget. De ruimte tussen de lijnen is ook fijn en de lijnen zelf zijn stevig en zakken niet door. En dan denk je misschien: waarom een wat duurder wasrek? Omdat ik er iedere keer blij van word! Geen gehannes meer en zoveel voordelen en dit ding gaat niet zomaar stuk.

Ik zou deze droogtoren zelfs een geniaal moederdagcadeau vinden!

Meer cadeau inspiratie?

Ach ja, ik moet er toch een onderwerp aan koppelen! Het perfecte cadeau deze droogmolen. Meer cadeau-inspiratie kun je hier vinden:

Cadeau inspiratie - AltijdWat
Positiviteit en leuke inspiratie, daar draait het om bij AltijdWat. Een platform waar mensen graag naar terugkeren omdat hier AltijdWat leuks te lezen is.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.