Alweer een smoothie blender kopen?

"Ga je alweer een blender kopen?" vroeg mijn man verbaasd toen hij mijn scherm open zag staan op blenders. Ik geef toe: Dit is niet de eerste keer dat ik een blender aan het zoeken was. En nee: Ook niet de eerste keer dat ik een blender zou gaan aanschaffen. Eerdere miskopen hebben ervoor gezorgd dat ik blenders eigenlijk had afgezworen.

Waarom had ik blenders afgezworen? Bevroren fruit bleef hangen in de messen waardoor er niks meer gemixt kon worden of onderin de blender bleef een pulp hangen waardoor er wederom niks gemixt werd. De frustratie was keer op keer groot en mijn geloof in blenders was simpelweg naar een dieptepunt gedaald. Nooit meer een blender. Of toch wel?

Mijn wensenlijst voor een smoothie blender

Ik zat flink verdiept in het geweldige boek Brain Food waarin wordt geadviseerd om groenten ook te consumeren via smoothies. Met een staafmixer kwam ik simpelweg geen eind en de gedachten aan smoothies met spinazie erin (YUM!) lonkte toch wel weer enorm. Tijd voor een zoveelste zoektocht naar een fijne blender. Maar! Ik zou niet zomaar akkoord gaan met een blender. Met een duidelijke wensenlijst ging ik op blender-jacht:

Een blender die vaatwasmachine bestendig is

Afwassen? Mij niet bellen. Ik weet van mezelf dat ik producten minder snel gebruik met het vooruitzicht te moeten gaan afwassen. Mijn nieuwste blender aanwinst moest dus vaatwasmachine bestendig zijn.

Geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes

De messen van de voorgaande blenders waren een nachtmerrie bij bevroren fruit, ook al beweerden ze anders. Ik wilde een killer machine die de messen moeiteloos door het bevroren fruit zou slaan.

De beste smoothie blender

Een goedkope blender

Nou goed, ik had niet persé een prijs in gedachten maar ik had geen zin om voor de zoveelste poging tot een fijne blender een rib uit mijn lijf te halen. Een blender met een schappelijke prijs was erg welkom na alle tegenvallers. Misschien niet zo slim, want goedkoop is duurkoop en wellicht waren mijn vorige blenders ook duur omdat het weggegooid geld was? Hoe dan ook, een fijn prijsje was evengoed welkom.

Geen pulp onderin: de pulse-functie

De vorige blenders hadden het mankement dat onderin de blender pulp bleef liggen waardoor het blenden helemaal niet meer ging. Blijkbaar heet het een pulse-functie waarnaar ik op zoek was: hierbij wordt de bodem opgeschud waardoor het blenden weer naar wens kan gaan.

Goede reviews van anderen

Het is natuurlijk superfijn als anderen het product al voor jou hebben getest! Daarom ging ik op zoek naar een blender die anderen ook aanraden.

De beste smoothie blender!

Met mijn wensenlijst op zak, kon ik dan op zoek naar een blender die alle boxen aantikt. Ik vond een blender voor een zeer vriendelijke prijs met meer dan 300 reviews en een gemiddelde score van 4,7/5! Deze blender heeft zelfs nog een fijne bonus want je hebt hier ook een speciale shake-beker bij die je mee kunt nemen naar buiten. Je hebt dus een grote kom om te blenden en een kleinere beker om direct in te blenden. Ideaal!

De beste smoothie blender
💡
Tip: Maak smoothies met bevroren groenten en fruit. Zo heb jij altijd wat vitamines in de vriezer die je kunt gebruiken.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.