Onbeperkt luisterboeken in het Nederlands

Onbeperkt luisteren naar luisterboeken, wat een uitkomst. Ik vind luisterboeken veel relaxter dan gewone boeken. Ik merk dat ik mezelf echt kan afsluiten tijdens het luisteren naar boeken en dat ik daar zo ontspannen van word dat ik vaak het idee heb dat ik in een meditatieve toestand zit. Daarnaast ervaar ik nog veel meer voordelen van het luisteren naar boeken. Benieuwd welke? Lees dan vooral verder!

💡
Cadeautje!: Wil jij 30 dagen onbeperkt én gratis naar luisterboeken luisteren? Dat kan via deze speciale link bij Storytel!
Let op!: zit nergens aan vast!

Multitasken met luisterboeken

Luisterboeken tijdens het huishouden

De was doen is voor velen een duivelse taak. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er geen enorme hekel aan heb, meestal niet. Sinds ik Storytel heb, vind ik het doen van de was een mindful bezigheid. Ik kan het zelfs beschrijven als een typisch momentje voor mezelf. Whut? Ja, serieus. Ik focus mezelf op een eenvoudige bezigheid: was sorteren/vouwen en ondertussen absorbeer ik alles wat verteld wordt in het luisterboek.

De was is niet de enige aangelegenheid waarbij ik dankbaar gebruikmaak van de luisterboeken, ook tijdens koken en afstoffen vind ik het heerlijk om naar boeken te luisteren.

Een overzichtelijke bibliotheek

De app vind ik ontzettend gebruiksvriendelijk en ik vind het ook heel tof dat je aanbevelingen voor boeken krijgt. Waar moet je anders beginnen?! Tijdens het luisteren is het ook heel duidelijk waar je bent in het boek, hoeveel uur je hebt geluisterd en hoeveel uur je nog te gaan hebt. Ook kun je boeken opslaan bij je favorieten, zo kun je eenvoudig zien welke boeken je allemaal nog wilt luisteren. Hierdoor kun je ook gemakkelijk variëren met boeken want wie weet wil je een roman luisteren maar ook zo nu en dan een informatief boek.

Onbeperkt luisterboeken luisteren, gratis

Luisterboeken terwijl de rest een film kijkt

Ik ben geen echte filmkijker, ik heb daar simpelweg het geduld niet voor. Soms wel, als het echt een goeie film is en op sporadische momenten dat ik er wel eens zin in heb. Mijn gezin is daar anders in, die vinden het wel leuk om samen een film te kijken. Om toch present te zijn, neem ik zo nu en dan plaats op de bank. Ik ben er dan wel bij maar in plaats van dat ik naar de tv kijk, zit ik verzonken in mijn boek. En ja, eigenlijk is dat ook best gezellig!

Luisterboeken tijdens een wandeling

Ook een fijne: wandelen met een luisterboek op. Het luisteren naar boeken is gewoon een ontzettend relaxte bezigheid die je perfect kunt combineren met een wandeling in de natuur.

Mindful luisterboeken luisteren

Als ik zelf een boek lees, raak ik vrij gemakkelijk afgeleid. Zo komt het wel eens voor dat ik vergeet waar ik was gebleven in een boek. Ik begin dan weer ergens te lezen en na 5 bladzijden merk ik opeens op dat ik dat allemaal al had gelezen. Herkenbaar?

Bij een luisterboek kan ik veel meer focus opbrengen. Hoe dat komt? Geen idee! Misschien vind ik het gewoon fijn om voorgelezen te worden en kost het ook minder "inspanning"? Tegelijkertijd consumeren we heel veel informatie door te lezen en te kijken naar beeldschermen. Dat informatie op een andere manier binnenkomt, kan dan wel eens heel aangenaam zijn.

Kennis verrijken met luisterboeken

Ik vind boeken over Coaching/Psychologie heel interessant. Ook om over te bloggen! Met luisterboeken merk ik dat ik mijn kennis verrijk en er altijd weer wat van opsteek. Zo ben ik nu aan het luisteren naar het geweldige boek van Charlotte Labee: "Overprikkeld Brein". Zo ontzettend leerzaam! Andere boeken die ik ook meteen kan aanraden zijn "Manifesteren kun je Leren", "Wonderen Manifesteren" en "De Meeste Mensen Deugen".

Sinds ik begonnen ben met Storytel merk ik sowieso dat ik veel meer boeken 'lees'. Boeken aanschaffen kan best prijzig zijn en nu heb je voor een vaste prijs opeens toegang tot duizenden boeken! Heerlijk!!

Gratis onbeperkt boeken luisteren

Bij Storytel kun je standaard 7 dagen gratis boeken luisteren. Daar heb ik een alternatief voor! 30 dagen gratis boeken luisteren, onbeperkt!

Voordelen:

  • Je kunt echt ervaren hoe luisterboeken jou bevallen
  • Je heb meteen keuze uit duizenden luisterboeken
  • Je kunt onbeperkt luisteren (bij andere apps heb je ook wel een tijdslimiet)
  • Je zit nergens aan vast: bevalt het niet, dan zeg je het op en stopt het na die 30 proefdagen
  • Leuk: Je kunt METEEN na het downloaden beginnen met luisteren!