Yoga Strip van Critical Alignment

Al járen hebben wij een Yoga Strip voor de yoga-vorm Critical Alignment in huis. Wat is een yoga strip, waarvoor gebruik je het en... Is het ontspannen, of juist niet?

Wat is een yoga strip?

Een yoga strip is een lange schuim- of rubberen strip waar je op kunt liggen. Je kunt hem plat gebruiken waardoor hij minder hoog is, of dubbelvouwen zodat je de oefeningen wat intenser kan maken.

Waarvoor gebruik je de yoga strip?

Wij hebben de yoga strip al zo'n 15 jaar in huis. Whut? Ja, echt! En nog steeds pak ik hem dankbaar als ik het gevoel heb dat mijn schouders vastzitten of ik teveel in elkaar heb gezeten.

Hoe gebruik je de yoga strip?

Ik gebruik hem altijd dubbelgevouwen voor meer druk. Na het dubbelvouwen plaats ik hem op mijn rug, tot ongeveer de hoogte van mijn bh-band en vervolgens ga ik er met mijn ruggengraat en hoofd op liggen. Door de druk aan weerszijde van de ruggengraat, vallen je schouders meer naar beneden waardoor je meer ruimte krijgt in je borstkas. Simpelweg erop gaan liggen heeft al veel effect!

Vervolgens kun je ademhalingsoefeningen gaan doen of gewoonweg blijven liggen en genieten van het gevoel op je rug.

Wil je het nog intenser maken? Dan kun je je voeten op de grond plaatsen, onder je knieën en vervolgens je billen omhoog duwen. Vervolgens kun je weer wervel voor wervel afrollen. Op deze manier druk je je schouders nog meer naar beneden waardoor je nog meer ruimte zult ervaren in je borstkas.

Is de yoga strip ontspannen, of niet?

Tijdens het typen van deze blog krijg ik meteen de behoefte om de strip uit de kast te halen en erop te gaan liggen! Voor mij werkt het heel ontspannend. Het is precies zo'n plek op je rug waar je maar al te graag gemasseerd wordt en waar je zelf maar moeilijk bij komt. Het voelt als een soort massage die je jezelf kunt geven door plaats te nemen op de yoga strip.

Niet iedereen vindt het ontspannen. Visite neemt ook wel eens plaats op onze strip en hebben moeite om ontspanning te vinden. Ik moet bekennen dat wij hem altijd dubbelgevouwen gebruiken. Je kunt natuurlijk ook beginnen met de strip zonder hem te vouwen waardoor de druk minder intens is. Misschien moet ik dat ook eens adviseren aan de visite, haha.

Is de yoga strip een aanrader?

Of ik de yoga strip aan anderen aanraad? JA! Deze strip valt onder mijn top 5 ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast is de strip ook nog eens heel voordelig om jezelf cadeau te doen.