De zoektocht naar een perfecte kapper

Ik weet het: mijn haar is niet gemakkelijk te knippen. Dat blijkt onder andere uit het feit dat ik vrijwel nooit goed geknipt word. Ik heb een gigantische bos haar, wat kappers weinig gewend zijn om te knippen. Één keer ben ik heel goed geknipt, toen ik een dagje in Hilversum was en een random kapsalon in ging. Die kapper knipte zo goed, dat ik er later voor over had om vanuit Haarlem naar Hilversum te rijden. Mijn ijverigheid werd beloond met een "dik haar toeslag"! Pardon? Ja, echt. Omdat ik zoveel haar heb, moest ik extra betalen. No way dat ik daar nog eens naar terug zou keren.

Terug in Haarlem dan maar. Een nieuwe zoektocht, keer op keer werd mijn haar amper uitgedund en zakte het als een zwaar deken rondom mijn hoofd. Terwijl ik liever volume heb, coupe de Tina Turner zou je het mogen noemen. Dat past mij, dat is mijn identiteit. Al vanaf de middelbare school draag ik het op die manier, als het even kan.

Even later trof ik in Haarlem een kapster die minstens zo goed knipte als de treffer in Hilversum. Ik was helemaal in de wolken. Mijn haar zat perféct. Twee maanden later boekte ik een nieuwe afspraak bij haar... daar ging het finaal mis. De kapster die eerst zó goed knipte, maakte er een zooitje van. Mijn haar werd ditmaal véél te veel uitgedund. Maar écht véél te veel. Een slap bosje haar viel naar beneden, ik kreeg er met geen mogelijkheid meer volume in.

Toen even later zelfs mijn moeder opmerkte dat mijn haar achter wel erg dun hing, besloot ik weer naar de kapper te gaan. De desbetreffende kapster bleek er niet meer te werken. Dus dan maar op hoop van zegen bij haar collega. Dit was een heel nare ervaring.

Verschrikkelijke ervaring bij de kapper

Ik vertelde het verhaal, hoe goed ik was geknipt, gevolgd door een compleet verknipte coupe waar ik geen kant mee op kon. Ik liet haar foto's zien van hoe ik mijn haar wens te dragen en hoe het na de goede knipbeurt zat. Ze kon niet anders dan beamen dat het veel-te-veel uitgedund was. Daarop pakte ze een bus haarlak, poogde erin mijn haar flink door de war te doen en zonder enig overleg(!) knipte ze 12 centimeter van de voorkant van mijn kapsel af! Ik kraamde verbluft uit: "wat doe jij nou?!".

Volgens haar kon het niet anders dan de gehele onderste rij van mijn haar te knippen. Terwijl ik nog voornemens was om anders een lange bob te nemen: een flink stuk van de achterkant af en voor wat langer. Door haar impulsieve actie was deze wens ook verdwenen. Ik liet duidelijk blijken niet tevreden te zijn. Ik wilde mijn haar lang laten groeien en door de verknipte beurten loop ik 1,5 jaar achter op schema. HOE DAN?! Ik stelde nog voor om toch iets van een bob te doen maar dat wilde ze niet knippen. Ze deed alsof ze het allemaal voor mijn eigen bestwil deed, ik had meer het gevoel dat ze helemaal geen zin had om mijn haren te knippen.

Ze haalde alleen de onderste laag eraf, de bovenkant werd niets mee gedaan. Zelfs mijn pony werd niet langsgelopen, terwijl ik die notabene zelf had bijgeknipt. Toen ik hierop wees vroeg ze wat daar dan mee moest want het is toch goed zo?

Toen ik thuis kwam, moest ik noodgedwongen met mijn eigen schaar aan de gang. Doordat ze mijn haar getoupeerd had voordat ze ging knippen, waren sommige plukken een stuk langer dan de rest. Al deze plukken ben ik zelf maar langsgelopen. De bovenkant van mijn kapsel is één dorre bedoeling met gigantische dode punten, nog altijd van het grove uitdunnen.

Vanavond had ik de neiging om zelf de schaar er volledig in te zetten. Ik knip immers mijn dochter ook zelf in een bob, blijkbaar erg goed want ze krijgt megaveel complimenten. Sterker nog: wij lieten een bob bij haar knippen en dat was zo slecht gedaan, dat ik een paar dagen daarna zelf de schaar erin zette met een mooier resultaat.

Waarom is het toch zo moeilijk om goede kappers te vinden? Om te voorkomen dat ik met mijn eigen haar aan de slag ga, heb ik een afspraak ingepland voor morgenochtend. Bij wederom een andere kapsalon. Er zal hoe dan ook een heel stuk af moeten om er een leuk model in te krijgen, waardoor ik zo'n 2 jaar achterop schema zal liggen. Ach, een bob is ook leuk.

Update: deze kapper knipte ook verrassend goed. Echter: ik kreeg wéderom een dik haar toeslag. 70 minuten duurde het om mijn haardos te temmen.

Hoe krijg ik zoveel volume?

Een veelgestelde vraag waar ik een heel uitgebreid antwoord op geef in de blog: Tips voor volumerijk haar dankzij low poo met shampoo bars.

Tips voor volumerijk haar dankzij low poo met shampoo bars
Hoe komt mijn haar zo wild? Waar haal je dat volume vandaan? LOW POO! In combinatie met andere routines, ik deel al mijn ‘geheimen’. Succes!

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.