Negatieve reacties op 'Social Media'

Och, die term Social Media, het is ook totaal niet passend als je deze blog leest. Social Media is lang niet altijd zo sociaal. Daarom gebruik ik vaak aanhalingstekens. Op Instagram ben ik eigenlijk alleen maar bekend met positieve reacties. Het aantal lieve en leuke berichten dat ik krijg zal tegen de 100% aan zitten. Hier en daar ooit eens een wat minder aardige reactie gehad maar in de bérg notificaties die ik dagelijks krijg, is dat verwaarloosbaar. Sterker nog: ik kan er niet één voor de geest halen.

Nu ik voor andere zakelijke bezigheden ook actiever ben op Facebook, weet ik niet wat me overkomt. Wat komt hier een negativiteit vandaan! Wantrouwen, sceptici, meningen als feiten stellen, onaardige en nutteloze reacties die niks toevoegen, wauw. Ik was er best van op de hoogte dat, met name, BN'ers soms zwaar onder vuur liggen op Social Media maar zelf had ik dit nog niet aan de lijve ondervonden.

En eigenlijk vallen de reacties nog best mee, gerust. Alleen merk ik, als best zelfverzekerd persoon, dat het me écht wat doet. Zodoende heb ik besloten een blog hierover te schrijven, ook voor mezelf. Zo kan ik het van me aftypen en tips verzamelen waar anderen maar ook ikzelf, wat aan hebben.

Verschil in verschillende soorten 'Social Media'

Zoals ik al aangaf, ik merk dat er op Facebook een totaal andere sfeer is dan op Instagram. Nu weet ik dat Instagram ook echt niet representatief is want daar is het meeste mooi, positief en lief en daarmee kan het ook best fake zijn. Alhoewel ik weet dat sommige mensen ook via Instagram veel negativiteit over zich heen krijgen. Zelf heb ik deze ervaring gelukkig niet. Alhoewel. Nu ik dit typ herinner ik mezelf dat er één persoon was dat meermaals negatief reageerde. Deze persoon heb ik uiteindelijk geblokkeerd. Dat was de makkelijkste weg want mij het meest rust zou geven.

Facebook daarentegen, ik merk dat daar heel anders gecommuniceerd wordt. Omdat ik eigenlijk behoorlijk anti-Facebook ben, ben ik hier nauwelijks actief. Maar soms 'moet' je, als je iets wilt promoten en onder de aandacht wil brengen. Zodoende ben ik de afgelopen weken actiever op dit platform en het valt me vies tegen.

Ik heb ooit een periode een account gehad op Twitter maar dat is helemaal de max als het gaat om negativiteit. Daar lijkt het een hype te zijn zo negatief en sarcastisch mogelijk te reageren om daar vervolgens duimpjes mee te scoren. Totaal geen medium voor mij want het geeft mij veel te veel negativiteit en daar bereiken we niks mee.

Mensen vergeten dat ze op mensen reageren

Negatief praten op Facebook is heel gemakkelijk, mensen zien een bericht, hebben het idee daar wat van te moeten vinden en typen dat rustig neer. Vaak wordt vergeten dat aan de andere kant van het bericht, ook weer een persoon zit. Dat het niet louter tekst is. Het is zo snel en makkelijk om ergens op te reageren dat het al snel drempels weghaalt die je in het dagelijks/fysieke leven wel zou kunnen ervaren.

Tips om om te gaan met negativiteit op 'Social Media'

Maar wat kun je dan doen als je met negatieve berichten te maken krijgt op 'Social Media'?

Trek het je niet persoonlijk aan

Mensen die negatief reageren op 'Social Media' doen dit doorgaans veel vaker dan alleen bij jou. Dat betekent dat dit wat over die persoon zegt en niet over jou.

Lees reacties op 'Social Media' niet voordat je gaat slapen

Nog even snel reacties bekijken voordat je gaat slapen? Geen handig idee. Het lezen van een reactie van een azijnzeiker voordat je de nacht in gaat is niet zo bevordelijk voor de rust.

Reageer niet, of reageer vriendelijk

Vooral als je vanuit zakelijk oogpunt een bericht hebt gepost, is het belangrijk netjes te blijven. Hoe negatief en frustrerend reacties ook kunnen zijn: jij bent en blijft de pro, jouw naam (en dat van je bedrijf) hangt ook aan jouw reacties vast. Je hoeft niet op alles te reageren, je hoeft ook niet je 'gelijk' te halen maar áls je reageert, denk dan goed over je reactie na. Door netjes te reageren wordt de angel er vaak uitgetrokken. Blijft iemand negatief reageren? Kijk dan of je diegene kunt blokkeren of reageer niet meer. Dan is dat zonde van je tijd.

Negatieve reacties gaan ook wennen

Omdat ik deze negatieve reacties niet gewend ben, merk ik dat ik eraan moet wennen. Niet het leukste om aan te wennen, maar goed. Negatieve reacties blijven eenmaal langer hangen en dat is logisch want zo is de mensheid geprogrammeerd. Na verloop van tijd is de kans aanwezig dat je de negativiteit op de koop toe neemt.

Het is ook positief!

Raar maar waar: negatieve reacties kunnen ook positief zijn. Het betekent dat je in het zicht bent, dat mensen jouw post belangrijk genoeg vinden om tijd in te stoppen om te reageren. Het betekent dat je zichtbaar en vindbaar bent en dikwijls reageren mensen ook uit afgunst en jaloezie. Wederom: het zegt iets over hen en niet over jou. Door op deze mensen positief en professioneel te reageren, kan het zelfs dat de meest negatieve persoon positief over jou gaat denken. Dat is wat we willen!

Uiteindelijk draait het vooral om jouzelf en jouw rust/ontspanning/geluk, houd dat voor ogen als iemand anders meer gemotiveerd is vooral negatief te lopen doen.

Ontspanning is belangrijk

Ontspanning is belangrijk! Meer tips over ontspanning in je leven integreren? Die kun je hier vinden:

Ontspanning integreren in je leven
Ontspanning is zo belangrijk en toch wordt het heel vaak vergeten. Ik deel inspiratie en tips om ontspanning te integreren in je leven.