Dankbaarheid

Tijdens het douchen werd ik overspoeld met het gevoel van dankbaarheid en ik werd overspoeld met water. Het is nu 23:50, tijd om te gaan slapen? Straks. Ik wil jullie eerst mijn heerlijke gevoel van dankbaarheid delen.

Integreer dankbaarheid in je leven

Mensen zijn heel goed in klagen wat ze niet hebben. Klagen wat ze missen, klagen over het weer, klagen over de buurman die je niet vriendelijk genoeg gedag zei (joh, hij zei je tenminste gedag) en klagen over het eten dat net niet lang genoeg gekookt heeft. Klagen over het bij moeten vullen van de koffiebonen (gohgoh wat hebben we het zwaar). Mens, kijk vooral naar wat er allemaal wel is. We nemen het vaak maar voor lief, maar ga eens na, ga écht eens even na wat er wel is in jouw leven wat je mag omarmen en waar je dankbaar voor mag zijn? Onder de douche werd ik overspoeld met water en een gevoel van dankbaarheid.

Ik ben dankbaar voor jullie. Voor jou, dat jij mijn blog leest. Dat je ervoor kiest om te lezen over positiviteit. Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen jaren enorm in bereik ben gegroeid, waardoor AltijdWat een gigantisch vliegende start heeft kunnen maken. Ik ben dankbaar dat ik zoveel inspiratie heb om te delen, dankbaar dat ik anderen positiviteit kan delen. Het voelt zo fijn om een positief medium te hebben waar mensen stressvrij kunnen lezen maar vooral: hopelijk hun leven wat stressvrijer vorm kunnen geven.

AltijdWat bestaat nog geen maand. Het is nog geen maand geleden dat ik op dit idee kwam. Inmiddels staan er 26 blogs die jullie hopelijk inspireren. Ik heb van diverse mensen een bericht gekregen dat zij hun nieuwsapps hebben verwijderd, ik krijg vanuit allerlei hoeken berichten van mensen die een spijkermat hebben gekocht en genieten van de ontspanning die het hen brengt. AltijdWat staat nog zo in de kinderschoenen maar oh wat voelt het al fijn om een kettingreactie van positiviteit op gang te kunnen brengen. Laten we de wereld met zijn allen wat mooier maken, glimlach naar elkaar en noteer je dankbaarheid voor deze dag.

Dankbaarheidsdagboek Kopen? ⋆ Invulboekjes.nl
Bestel vandaag jouw Dankbaarheidsdagboek bij Invulboekjes.nl en je hebt hem morgen in huis! ✓ Vóór 23u, Morgen Thuis ✓ Beoordeling 9.3/10

Wist je dat Oprah Winfrey 10 jaar lang iedere dag haar dankbaarheid opschreef in een Dankbaarheidsdagboek? Zoals Oprah mooi zei:

Soms zijn we er zo op gefocust dat onze klim lastig is, dat we uit het oog verliezen om simpelweg dankbaar te zijn voor het feit dat je een berg kunt beklimmen.

Dankbaarheid is een krachtig instrument en er zijn áltijd dingen om dankbaar voor te zijn. Zit je in een dip? Probeer je focus te verleggen, positief te denken en te kijken naar alles wat er wel is.