Een spijkermat onzin?!

Spijkermat en onzin, dat is hetgeen waar het meest op gegoogled wordt als het op spijkermatten aan komt. Mijn eerste reactie? Wat een onzin! Ik heb al jaren een spijkermat en dit past in mijn top-5 beste aankopen óóit.

Voordelen van een spijkermat

Waar is een spijkermat dan goed voor? Eigenlijk is het liggen op een spijkermat een vorm van acupressuur. De duizenden puntjes prikken namelijk in je rug en dat zorgt voor de aanmaak van endorfine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon). Oftewel: hormonen waar je blij van wordt! En ja dit zorgt voor tal van positieve effecten! Al die prikkende puntjes zorgen voor een goede doorbloeding, wat weer tot gevolg heeft dat je afvalstoffen beter kunt afvoeren. Daarnaast werkt de spijkermat ontspannend, waarbij het ook helpt bij een burn-out of indien je jezelf gestrest voelt. De spijkermat is ook fijn om te gebruiken als je hoofdpijn/migraine hebt en draagt bij aan een goede nachtrust. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, er zijn nog heel veel meer voordelen te ontdekken aan de spijkermat.

Oftewel: Spijkermat onzin? Wat een onzin!
Spijkermat onzin? Wat een onzin!

Spijkermat uitzoeken, mijn onderzoek

Ik wilde een spijkermat cadeau doen aan mijn man voor als hij te kampen had met hoofdpijn. Voordat ik over ging tot het kopen van een spijkermat, ben ik eerst uitvoerig gaan kijken welk merk spijkermat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Er zijn nogal veel verschillende spijkermatten op de markt met zeer uiteenlopende prijzen. Ik wil best investeren als ik weet dat iets goed is, maar als een goedkopere variant óók goed is, dan heeft dat natuurlijk de voorkeur. Vooral omdat ik nog geen ervaring had met spijkermatten wilde ik het eerst proberen maar wèl met een gedegen mat.

In mijn zoektocht kwam ik erachter dat er goedkope varianten zijn, waarbij de spijkertjes in het begin hard zullen zijn maar al snel af zullen vlakken: het materiaal is niet stevig genoeg en slijt af. Daarmee vielen veel goedkope varianten voor mij af: ik wilde niet om de haverklap een nieuwe spijkermat hoeven kopen indien het wel zou bevallen.

Ook waren er heel prijzige spijkermatten die ruim boven de 100 euro uitstegen. Ik kreeg vooral het idee dat deze duur waren vanwege het merk/de brand. Ik zag deze destijds vooral ook langskomen bij influencers met heel veel volgers.

Flowee spijkermat kopen

Na mijn onderzoek kwam ik tot de conclusie dat ik de Floweer spijkermat de beste prijs-kwaliteitverhouding vond hebben. Omdat het een cadeau was voor mijn man, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om hem op te zadelen met een prachtig roze met oranje variant. Natuurlijk had deze voor mij wel de voorkeur! Maar hij zag mij alweer aankomen... Net zoals de keer dat ik hem gave theemokken cadeau deed terwijl hij nooit thee drinkt. Nee, dit keer moest ik toch echt gaan voor de antraciet/witte variant.

Varianten spijkermatten van Flowee

Flowee heeft voordeligere spijkermatten en duurdere.

Standaard variant spijkermat van Flowee

Ik heb zelf gekozen voor de standaard spijkermat van Flowee:

Je kunt deze mat kopen via deze knop:

Op de pagina zul je nog veel meer kleuren van de mat vinden en nog heel veel meer informatie over de werking van de spijkermat. Je kunt er ook voor kiezen om de spijkermat meteen te kopen met een kussen als bundel. Dit is voordeliger dan het allebei los kopen.

Als je dit een te grote uitgave vindt, dan kan ik je ook aanraden om alleen de mat te kopen. Indien je de spijkermat wil gebruiken voor je nek, dan kun je hem altijd over een kussen leggen, zo pak je de acupressuur in je nek ook aan.

Eco variant spijkermat van Flowee

De eco variant heeft een natuurlijke vulling met kokosvezels. Dit houdt in dat deze mat milieuvriendelijk en duurzaam is. Doordat deze mat wat steviger is, geeft deze nog meer tegendruk waardoor je de spijkermat-ervaring nog intenser kan beleven. Ik ben trouwens ook helemaal weg van onderstaande groen/zwarte variant! Deze was nog niet te koop in de tijd dat ik de spijkermat aanschafte.

Er zijn nog heel veel meer kleur-combinaties. De set van de eco spijkermat in combinatie met een hoofdkussen kun je hier kopen:

Mijn ervaring met de Flowee spijkermat

Aan het begin van deze blog gaf ik aan dat de spijkermat in mijn top-5 beste aankopen ooit staat. Ik heb werkelijk zoveel profijt van de spijkermat. Het is dan ook onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine: iedere avond ga ik liggen op de spijkermat en ik word er zó ontspannen van! Ja: ik val eigenlijk altijd in slaap op dit ding. Vaak ga ik al naar bed en dan komt mijn man een uur later en ziet hij mij al slapen op de mat. Ik lig dus gerust uren op de mat, heerlijk! Ik heb de spijkermat ook aan mijn omgeving aangeraden en ik heb nog geen enkel negatief woord erover gehoord. Ik moest ook wel lachen dat de man van een vriendin heel skeptisch was over de mat en vervolgens binnen 3 minuten erop lag te slapen. Aanrader! Dus onzin? Zeker niet!

Wat nog meer voor ultieme ontspanning kan zorgen? De noise cancelling koptelefoon! Je leest er alles over in mijn blog: "Noise Cancelling Koptelefoon slecht voor je gehoor? Nee hoor!"

Nog meer tips voor ontspanning?

Op zoek naar nog meer ontspanning? Altijd fijn! Lees dan vooral deze blogs:

Ontspanning integreren in je leven
Ontspanning is zo belangrijk en toch wordt het heel vaak vergeten. Ik deel inspiratie en tips om ontspanning te integreren in je leven.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.

Disclaimer: het gebruik van een spijkermat wordt afgeraden bij hartklachten. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt en het hart sneller moet gaan pompen. Overweeg je toch een spijkermat te kopen? Overleg dan vooraf met je arts.