Ontspanning is belangrijk

Dat ontspanning belangrijk is, heb ik steeds vaker leren ontdekken. Voorheen dronk ik mijn koffie nog lopend op, deed megaveel in een dag en stond nauwelijks stil bij ontspanning. Inmiddels weet ik beter: ontspanning is belangrijk en zorgt ervoor dat je beter kunt functioneren en lekkerder in je vel zit. Ook voor je gezondheid is het uiteraard belangrijk om rust te pakken.

Mijn 4 beste aankopen om te kunnen ontspannen

Iedereen ontspant op een andere manier. Sommige mensen vinden het fijn om bijvoorbeeld op het strand te liggen. Ik word daar juist heel onrustig van: ik vind de zon al snel te warm, heb geen geduld om te liggen en ik heb een hekel aan zand. Terwijl deze redenen voor een ander dus totaal niet op gaan en een strandvakantie dé ultieme vakantie zou kunnen betekenen. Kijk dus vooral wat bij jou past. Ik wil je wel mijn 4 aankopen delen waar ik de meeste ontspanning uit haal.

1. De spijkermat om op te ontspannen

De spijkermat zorgt bij mij voor een flinke lading aan ontspanning.

Er zijn lange periodes dat ik hier iedere dag op lig, er zijn ook dagen dat ik over sla. Juist na dit soort dagen vind ik het weer heerlijk als ik de spijkermat erbij pak, ik denk dan steeds: waarom heb ik dit gisteren ook niet gedaan? Alle voordelen van de spijkermat heb ik hier voor je uitgewerkt:

Spijkermat onzin? Wat een onzin! Mijn positieve review
Mijn research naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een spijkermat, de voordelen en mijn persoonlijke ervaring met de spijkermat van Flowee.

2. De noise cancelling koptelefoon

Eigenlijk was dit ding onmisbaar bij de ontelbaar lockdowns met thuisonderwijs. Omdat ik alsnog vooral thuis werk, vind ik de noise cancelling koptelefoon een ware verademing. Mijn man werkt een paar meter verderop en als hij een meeting heeft, kan ik mezelf heerlijk afsluiten van zijn geklets. Ook als de kinderen vriendjes over de vloer hebben en ik nog door wil/moet werken, dan helpt deze koptelefoon mij hierbij. Actieve noise cancelling koptelefoons hoeven tegenwoordig helemaal niet zo duur meer te zijn. In de volgende blog ga ik nader in op dit apparaat:

Noise cancelling koptelefoon slecht voor je gehoor? Nee hoor!
Er wordt weer het meest gezocht op horror: een noise cancelling koptelefoon slecht voor je gehoor? Nee hoor! Dit ding is een gezond genot.

3. Warmtekussen voor heerlijke warme ontspanning

Toen ik kampte met rugpijn, kocht mijn man een warmtekussen voor me. Dat ik hier niet eerder aan had gedacht! Dit ding is zoveel eenvoudiger als de - ook zeer comfortabele - hittepit. Hoewel ik moet zeggen dat de hittepit ook echt ontzettend fijn is. Dat het warmtekussen voor lange tijd warm blijft, vind ik het grootste voordeel. Vooral met rugpijn vind ik het fijn dat ik niet de magnetron hoef te gebruiken om voor warmte te zorgen.

Warmtekussen voor pijnverlichting en ontspanning
Heb je rugpijn, heb je het koud en is ontspanning en warmte wenselijk? Denk dan eens aan een warmtekussen. Alle voordelen op een rijtje.

4. Infrarood lamp voor in de tuin

Onder onze veranda hangt een infrarood lamp. Mijn man vond het eerst onzin om zo'n ding aan te schaffen maar daar is hij op teruggekomen. Onze veranda is een plek waar wij nu veel meer gebruik van kunnen maken omdat de lamp ervoor zorgt dat je hier vrijwel altijd comfortabel kunt zitten. Zo hebben wij zelfs een 'date' gehad met Valentijnsdag waarbij hij een diner verzorgde onder de veranda. Nou goed: het was toen -2 graden en dat was alsnog wel erg koud - en het eten ook. Ik kan ontzettend genieten als het koude zomeravonden zijn en ik kan alsnog comfortabel een boek lezen onder deze lamp.

Nog meer artikelen over pure ontspanning?

Toe aan nog meer ontspanning? Lees dan ook mijn andere blogs over dit onderwerp:

Ontspanning integreren in je leven
Ontspanning is zo belangrijk en toch wordt het heel vaak vergeten. Ik deel inspiratie en tips om ontspanning te integreren in je leven.