Noise cancelling koptelefoon, wat is het?

Noise cancelling koptelefoon is een koptelefoon die noise cancelled: hij houdt geluid tegen. Een erg letterlijke naam voor het product dus! Eerder deze week schreef ik een blog over de spijkermat en dat dit in mijn top-5 beste aankopen ooit staat. Welk product ook in mijn top-5 staat? Niet zo moeilijk te raden: mijn noise cancelling koptelefoon!

Spijkermat onzin? Wat een onzin! Mijn positieve review
Mijn research naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een spijkermat, de voordelen en mijn persoonlijke ervaring met de spijkermat van Flowee.

Noise cancelling koptelefoon slecht voor je gehoor? Nee hoor!

Voordat ik begin met mijn blog, kijk ik welke informatie het meest gewild is bij mensen: waar wordt het meest op gezocht? De titel van mijn blog! Op het "nee hoor"-stukje na dan. Och mensen toch, gelukkig is dit een hypochonder-proof platform. Een noise-cancelling koptelefoon is niet slecht voor je gehoor! Het zorgt er zelfs voor dat het voorkomt dat je je geluid ongewenst te hard zet om bijvoorbeeld het geluid van een naderende trein te overstemmen. Dus lieve mensen, bespaar jezelf een google speurtocht: veilig is dit apparaat zeker! Mits je je koptelefoon natuurlijk niet loeihard aan zet maar dat mag voor zich spreken.

Noise cancelling koptelefoon, mijn ervaring

Wat een genot. Mijn man had al langere tijd een noise cancelling koptelefoon en nu ik er zelf ook één heb, wil ik écht niet meer zonder! Ik had het niet verwacht maar ik gebruik mijn koptelefoon dagelijks.

Noise cancelling koptelefoon thuis

Mijn man en ik werken beiden vanuit huis en zodra hij een online meeting heeft en dus veel praat, vind ik dat ontzettend storend. Om gefocust te kunnen werken, is mijn koptelefoon echt een heerlijke uitvinding. Zonder dat ding voel ik mezelf echt overprikkeld worden door al dat geblaat van mijn echtgenoot over de meest random technische dingen. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei andere musthaves voor een fijne thuiswerkplek.

Ook komt het voor dat ik sowieso wat gevoeliger ben voor prikkels en mezelf even terug wil trekken, ook dan maak ik zeer dankbaar gebruik van mijn koptelefoon. Het brengt je wat meer in je eigen bubbel waardoor ik sneller kan ontspannen.

Noise cancelling koptelefoon in Monkey Town

Monkey Town, als je er ooit geweest bent dan begrijp je vast en zeker dat dat the place to be is om gillend gek te worden van het lawaai. Sinds ik mijn noise cancelling koptelefoon heb, gaat die gegarandeerd mee naar indoor speeltuinen. Sterker nog: ik kan ontzettend goed werken in Monkey Town! De kinderen zijn de hort op, vermaken zich kostelijk, ik zit met een heerlijk kop koffie en mijn koptelefoon op te werken. Bij thuiskomst zijn de kids afgemat en heb ik ook rust. Win-win-win.

Noise cancelling koptelefoon in het openbaar vervoer

Mijn hoofd-missie in het OV is om zoveel mogelijk mensen te begroeten en aan te kijken: contact maken. Ik heb nog altijd de stille hoop dat mensen weer connecten in het OV. Met een koptelefoon gaat dit natuurlijk wat minder gemakkelijk. Toch kan het openbaar vervoer zo druk en lawaaierig zijn, dat het fijn kan zijn om gebruik te maken van noise cancelling. Dan daarbij: stel dat je wel lekker een boek wil lezen in de trein, dan biedt de koptelefoon zeker uitkomst! En indien je werk wil afmaken of studeren in de trein, dan is het ook heerlijk om het lawaai buiten te laten.

Mediteren met noise cancelling koptelefoon

Ook voor meditaties maak ik dankbaar gebruik van mijn koptelefoon. Want ja: je kunt er zeer zeker ook muziek mee luisteren! Zó fijn en een enorm verschil met een normale koptelefoon: het externe geluid wordt gefilterd waardoor je een veel mooiere en intensere muziekervaring aan je oren hebt hangen. Ik zou niet meer kunnen voorstellen dat ik niet mijn koptelefoon zou hebben. Dus ja: die noise cancelling koptelefoon staat in mijn top-5 beste aankopen ooit!

Ik heb zelf de Noise Cancelling Koptelefoon van Bose. Ik kan hem iedereen aanraden! Het is niet een heel voordelige aankoop maar wetende dat je zelfs door kan werken in Monkey Town, dan heb je het bedrag wellicht sneller bij elkaar gespaard dan je zou denken.

Toch nog een te grote uitgave? Ik ben natuurlijk niet voor één gat te vangen. Onderstaande koptelefoon is een fractie van de prijs van de Bose maar krijgt gemiddeld wel 4,5 uit 5 sterren bij momenteel 161 reviews:

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.

Meer ontspanning?

Op zoek naar nog meer ontspanning? Altijd fijn! Lees dan vooral deze blogs:

Ontspanning integreren in je leven
Ontspanning is zo belangrijk en toch wordt het heel vaak vergeten. Ik deel inspiratie en tips om ontspanning te integreren in je leven.