Wat is een warmtekussen?

Heel simpel: een warmtekussen is een kussen dat warmte geeft. Wat zullen we daar nog meer over moeten vertellen? Genoeg! Want waarom zou je een warmtekussen aanschaffen en wat zijn de voordelen hiervan?

Een warmtekussen bij lichamelijk ongemak

Van de één op de andere dag liep ik met rugpijn. Ik kon vrijwel geen kant op, elke keer verschoot ik als ik maar een tikkeltje verkeerd of te snel bewoog. Ik gaf mijn man voor de zoveelste keer de opdracht om onze hittepit op te warmen. Want ja: onze magnetron zit BOVEN de koelkast, wat mega gevaarlijk is, en met mijn kreupele rug kon ik hier echt niet bij. Normaliter sta ik te balanceren op een stoel de magnetron te gebruiken maar dit was dit keer echt geen optie. Mijn man kwam opeens met een idee: "waarom koop je anders geen warmtekussen?". Dat ik daar nog nooit aan had gedacht! In de auto geniet ik altijd van de stoelverwarming en met een warmtekussen zou ik gewoon altijd stoelverwarming kunnen hebben, én ik zou met rugpijn niet afhankelijk zijn van mijn man en onze magnetron op schrikbarende hoogte.

💡
Tip: denk ook eens aan het kopen van een massagekussen.

Warmtekussen tegen hoge stookkosten

Nog een voordeel van een warmtekussen: het verbruikt super weinig stroom maar zorgt er wel voor dat je er lekker warm bij zit. Wat is efficiënter: het hele huis verwarmen, of jezelf verwarmen?

Waarom heb ik dit warmtekussen gekozen?

Er zijn tal van warmtekussens op de markt. Ik koos voor de Inventum HNK184G. Dit warmtekussen heeft 6 standen, wat ik erg fijn vind! De buitenkant van het kussen is ook nog eens heerlijk zacht, dus niet zo'n naar rubber ding zoals je dat met een kruik hebt. Een ander voordeel is dat je er gewoon mee in slaap kunt vallen want er zit een timer op die je kunt instellen.

Ik heb het warmtekussen net in huis en ik ben mega enthousiast. Zodra ik hem aan zette, werd hij meteen warm. Mijn rug voelt lekker aangenaam en ontspannen dankzij de warmte én het kussen wordt voldoende warm (ik ben fan van heet!). Ook heel fijn: de bediening kan niet simpeler. Ik wil het ook nog eens proberen met koude voeten want dat lijkt mij ook zeer aangenaam. En mocht het kussen vies worden, dan gooi je het zo in de was.

Nog meer tips voor ontspanning?

Wil je nog meer tips om lekker te kunnen ontspannen? Bekijk dan deze blogs:

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.