Golden Milk zelf maken

Ik had niet gedacht dat ik ooit een recept zou delen maar nu ik heb ervaren hoe eenvoudig het is om Golden Milk zelf te maken, ga ik dit toch doen! Ik ben kluns nummer 1 in de keuken, vanmorgen besloot ik iets te bakken en vervolgens vergeet ik wederom dat het in de oven staat en kwam ik bij een helder moment toen het halve huis blauw kleurde. En nee: dit is niet de eerste keer DEZE WEEK. Ik zag de naam Golden Milk, ofwel: Gouden Melk, al vaker langskomen op diverse plekken. Dat dit zo gezond is, triggerde mij om er toch verder in te duiken.

Golden Milk eenvoudig zelf maken

Er circuleren nogal wat recepten om zelf Gouden Melk te maken. Veel recepten hiervan hebben mij net te veel ingrediënten en omdat ik allesbehalve een goede kok ben, raak ik daar totaal van van de leg. Zodra er tijdens het avondeten al meer dan 2 pannen op het vuur staan, raak ik half in paniek. Dus: eenvoud is voor mij magisch.

Benodigdheden

Ook fijn: deze benodigdheden koop je heel eenvoudig bij Holland & Barrett en ook fijn: deze partij verzend gratis boven de 20 euro en heeft vaak heel fijne aanbiedingen. Zo kocht ik deze week alle ingrediënten voor mijn Golden Milk met korting, dat is even fijn!

In het originele recept staat nog 3 theelepels versgemalen zwarte peper. De kurkumapoeder die ik hierboven aanraad, heeft al zwarte peper erin zitten! Dat scheelt toch weer een stap.

Golden Milk papje maken

Met bovenstaande ingrediënten kun je vervolgens aan de slag.

  • Meng het water met de kurkumapoeder en breng aan de kook. Laat minimaal 7 minuten koken.
  • Wordt hat papje te droog? Voeg dan tussendoor wat water toe.
  • Voeg vervolgens de kokosolie toe, deze smelt lekker in het warme papje.
  • Laat het geheel afkoelen en doe het in een glazen pot in de koelkast.
Je kunt de kurkuma-pap 3 weken bewaren in de koelkast.

Je kunt de kurkuma-pap 3 weken bewaren in de koelkast. En ja: daar word ik blij van! Ik heb 1x voor een paar minuten werk en vervolgens kan ik drie weken vooruit. Wat een heerlijkheid.

Golden Milk maken

Goed, dan ben je er nog niet helemaal want nu moet je nog de Golden Milk zelf maken. Laat dat nou ook heel eenvoudig zijn:

Verwarm een kopje amandelmelk met een theelepel van het papje. Zet op het vuur en maak het warm zonder dat het gaat koken. Tot slot kun je nog honing toevoegen of de ahornsiroop en eventueel wat kaneel.

En klaar is Kees!

Golden Milk ofwel Gouden melk super gezond

Dat Gouden Melk super gezond is, dat maakte mij wel nieuwsgierig. En hoera: toen ik het volgende boek kocht, stond daar een eenvoudig recept in om zelf Gouden Melk te maken:

Sowieso is dit boek echt een aanrader, ik vind het super interessant om te lezen wat voeding met je brein en algeheel welbevinden doet. Het is dan ook niet voor niks dat het Golden Milk recept hierin gedeeld wordt.

Gezondsheidsvoordelen van Golden Milk

De gezondheidsvoordelen van Golden Milk zijn gigantisch te noemen. Het blijkt een echte superfood, of superdrink? te zijn. Dit eenvoudige drankje bevat heel veel antioxidanten, is goed voor je hersenen en je geheugen, kan helpen tegen ontstekingen en gewrichtspijn, is goed voor je algeheel welbevinden, biedt bescherming bij hart- en vaatziekten en zo kan ik nog wel even door gaan! Juglen Zwaan weet het allemaal heel mooi uit te leggen en te verwoorden. Wil je echt diep in gaan op alle goede eigenschappen van dit magische drankje? Kijk dan hier:

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.