Tomatensoep maken met veel groenten

Als iemand een kluns is in de keuken, dan ben ik het wel. Toch heb ik zo mijn 'kookspecialiteiten' en dit zijn gerechten die ontzettend eenvoudig te bereiden zijn, zo eenvoudig dat ik ze zelfs kan maken. Deze tomaten- groentesoep wil ik je daarom niet onthouden! Voor mij is het een groot voordeel dat deze tomatensoep vol groenten, heel snel te bereiden is. Door dit zelf te maken heb je een gezonde soep zonder zooi en daar worden we toch blij van!

Ingrediënten voor de tomatensoep/groentesoep

Je hoeft voor dit verrukkelijke soepje niet naar bijzondere winkels, de Albert Heijn heeft alles in huis wat je nodig hebt om snel wat voedzaams op tafel te zetten:

Oftewel:

 • 2x Tomaten Fijngesneden Knoflook-Ui
 • Soepgroenten: 400 gram
 • Groentebouillon
 • Tomaten puree dubbel geconcentreerd
 • ~250ML water

Ik ben zelf voorstander van natuurlijke bouillon zonder zooi van Rapunzel, maar deze is niet in de gewone supermarkt te koop. Vandaar de Maggi-variant.

Bereidingswijze voor deze makkelijke en snelle soep

Het kan niet eenvoudiger om deze snelle soep op tafel te krijgen:

 • Gooi alle tomatenspullen uit blik in een pan (schenken kan ook)
 • Voeg de 250ML water toe
 • Laat koken
 • Voeg de groenten en bouillon toe
 • Pureer met een staafmixer

Klaar!

Echt, eenvoudiger kan niet en deze soep is ZO lekker en voedzaam!

Deze groenten krijg jij hiermee binnen

Veel groenten en gemak, ik hou ervan! Met deze eenvoudige maaltijd krijg jij de volgende groenten binnen:

 • Tomaten
 • Ui
 • Knoflook
 • Wortel
 • Bloemkool
 • Prei
 • Bladselderij

Wat een feest!

Tomaten- groentesoep bewaren

Dit verrukkelijke soepje vries je eenvoudig in, ontdooi in de ochtend of avond een bakje en je hebt een heerlijke tomaten- groentesoep bij je lunch. Investeer in fijne vershoudbakjes voor in de vriezer en jij bent in no-time klaar met je gezonde maaltijd. Doordat je het hierna alleen nog hoeft op te warmen, ben jij lekker duurzaam bezig!

💡
Je kunt de soep ook eten als voorgerecht voor je avondmaal, zo heb jij vast een klap vitamines binnen.

Bekijk mijn andere duurzaamheidsblogs

Is duurzaamheid jouw ding? Dan hoop ik je ook te kunnen inspireren met mijn andere duurzaamheidsblogs:

Duurzaamheid - AltijdWat
Duurzaamheid is van deze tijd. Op deze pagina vind je een verzameling aan duurzame tips en duurzame cadeaus. Maar ook hoe je duurzaamheid meer introduceert.

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.