Doseren kun je leren

Druk, het was de laatste periode ontzettend druk. Ik hou daar enorm van, ik ben heel graag bezig en het liefst met van alles en nog wat. Variatie is the key voor mij. Zodoende besloot ik vorig jaar toe te treden als lid van de medezeggenschapsraad van onze basisschool.

Leestip voor meer rust in je hoofd.

Keuzes maken, teveel is ook niet goed

De laatste maanden merkte ik dat ik alles steeds moeilijker kon combineren. Vooral door de komst van AltijdWat en het maken van een reisgids. Dit doe ik naast mijn bedrijf Interikleur dat gericht is op alles rondom interieurstyling. Bloggen, Interieurstylist, samenwerken met bedrijven, fotograferen, reisgidsen maken, sporten en daarnaast 2 kinderen grootbrengen en mijn echtgenoot van de nodige aandacht voorzien, het werd een beetje veel.

En dan moet je keuzes maken. Het is niet dat ik niet leuk vond om MR-lid te zijn, maar ik merkte steeds meer dat ik steeds minder thuis was. Ik sport 2-3x per week, in de avond. Dat betekent dat als ik een vergadering van de MR had, ik 3-4 avonden in een week van huis was. Op zich niet rampzalig maar andere MR-taken zoals notuleren, aanwezig zijn als werkgroep etc., ik merkte gewoon dat ik mijn hand niet op wilde steken als er extra werkzaamheden aan zaten te komen omdat ik niet meer inzag hoe ik alles kon combineren.

Liever vol overgave actief betrokken zijn

Daarom heb ik een knoop doorgehakt: onze kinderen hebben een geweldige basisschool die zeer betrokken MR-leden verdient. Ik vond dat ik tekort schoot en dat is niet wat deze school verdient en voor mijzelf voelde het ook niet fijn. Ik ben liever vol overgave actief betrokken dan dat ik half werk lever.

Afgelopen woensdag was mijn afscheid bij de MR, een gezellige avond die werd afgesloten met een borrel. Gelukkig is mijn plek ingevuld door een nieuw MR-lid en kan ik mijn tijd weer volledig richten op alle andere werkzaamheden die ik heb. Overigens blijkt het wel een goede keuze te zijn want afgelopen week was ik wederom maar 2 avonden thuis en dat is toch wel erg krap.

Moeite met keuzes maken?

Ik weet dat het voor veel mensen een lastige opgave kan zijn om knopen door te hakken. Dan heb ik het niet alleen over een rol in de MR maar ook als je in loondienst bent bij een bedrijf. Ik ga voor mezelf altijd na of ik er zelf blij van word, is het antwoord nee of onvoldoende dan weet ik dat het tijd is om mijn pijlen ergens anders op te richten. Tijd is immers ons meest kostbare bezit wat je dan ook zuinig mag verdelen.

Abonnement op Flow

Ik ging zeker niet met lege handen naar huis en ik werd onderandere verblijd met een Pluim! Als ik iets leuk vind dan is het wel een Pluim! Toen ik deze járen geleden van de ING kreeg toen ik nog in loondienst was als (niets minder dan...) verzekeringsadviseur, kreeg ik ook een Pluim. Destijds koos ik voor een abonnement op het tijdschrift Flow. Toen ik deze nieuwe Pluim kreeg, was ik blij verrast dat ik nog altijd kon kiezen voor een abonnement op dit heerlijke zen-tijdschrift. Wat ik daar zo leuk aan vind? Dat het niet een 'eenmalig' cadeau is, maar iets dat meermaals in de brievenbus belandt, zo voelt het iedere keer als een cadeautje!

Kijk hier voor dit fijne tijdschrift en de abonnementsvormen.

Wekelijkse Columns

Het is ook AltijdWat en daarom schrijf ik wekelijks een column van een gebeurtenis of gedachtegang van die week. Een leuk overzicht van wat er zoal gebeurt in (mijn) mensenleven. De afgelopen weken gebeurde er weer van álles: mijn auto werd total loss gereden, mijn zoon liep een heftige zonnesteek op en kappers hebben mijn haar verprutst.

Direct naar alle columns?

Dat kan natuurlijk ook! Hier vind je het gehele overzicht:

Wekelijkse column
Er gebeurt nogal eens wat in het leven. Ik post wekelijks een column over wat er zoal gebeurt is, nieuwe inzichten en opmerkelijke gebeurtenissen.

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.