Doelen stellen voor het nieuwe jaar

Ik was al wel druk in de weer geweest met het stellen van goede voornemens. Opeens bedacht ik mezelf dat ik mezelf helemaal geen doelen had gesteld. Althans, niet op papier. Toch wel fijn om doelen concreet te maken zodat ik er volgend jaar op terug kan blikken om te zien in hoeverre mijn doelen gerealiseerd zijn.

Doelen mogen/"moeten" ambitieus zijn zodat je er echt naartoe kan werken. Als ik als doel heb om morgen minstens 2x koffie te drinken, dan is dat niet echt een uitdaging. Bij doelen stellen kijk je wat je echt wil, wat wellicht onhaalbaar lijkt, maar wat wel jouw stip op de horizon is.

30.000 weergaven per maand bereiken op Pinterest

Ik ben net twee weken bezig met AltijdWat en toch voel ik aan alles dat dit platform een succes gaat worden. Eerder schreef ik al over het algoritme van Instagram en de afhankelijkheid van het algoritme daarin. Naar mijn idee is het algoritme in Pinterest minder heftig en ik geloof ook dat er voor mij veel traffic naar mijn website te halen is via Pinterest. Voor AltijdWat voelt het veel logischer om bezig te zijn op Pinterest en over elke blogpost heb ik dan ook al een mooie pin gemaakt en gedeeld. Momenteel zit ik op een bereik van 161 weergaven per maand en ik heb 11 pins gedeeld. Ik ben benieuwd of ik die 30.000 weergaven per maand ga aantikken aan het eind van 2023, of wellicht al eerder? Het zou mij natuurlijk ook helpen als je mij gaat volgen op Pinterest.

Alleen "ja" zeggen indien ik iets écht wil

Bij mij is meestal nooit iets te gek geweest. Ik ben van nature een behulpzaam persoon en heb in mijn leven daarom heel vaak en heel veel tijd gestopt in zaken waar ik zelf niet perse beter van zou worden. Mijn intrinsieke motivatie was er wel en daar nam ik genoegen mee. Echter: als je er vaak weinig terug krijgt, gaat de balans scheef voelen en dat voelt niet goed.

De laatste tijd ben ik vaker 'nee' gaan zeggen, of simpelweg: minder oppakken wat mij zelf weinig oplevert. Als voorbeeld heb ik heel vaak gratis fotoshoots gedaan, omdat ik zoiets had van: ik vind het leuk om te doen en de ander wordt er blij van. Het heeft heel lang geduurd voordat ik er geld tegenover ging zetten en nog steeds vind ik dat ingewikkeld. Ik fotografeer al 17 jaar, heb goede apparatuur en ben bedreven in het bewerken van foto's. Natuurlijk is mijn talent en ervaring wat waard. Mijn doel voor 2023 is om vaker "nee" te zeggen of er waarde tegenover te vragen.

Elke twee maanden één psychologisch boek lezen

Ik vind psychologie heel interessant en behulpzaam, ook om psychologische tips te integreren in mijn eigen leven. Eigenlijk doe ik dat al jaren. In 2023 wil ik hier nog bewuster mee bezig zijn én daarnaast artikelen schrijven in begrijpend Nederlands om zo hopelijk een breder publiek wat psychologische tips te kunnen geven. Ik vond verslagen maken op het vwo en hbo altijd een genot. Zodra de opdracht helder was, dook ik achter mijn computer om de mooiste verslagen te maken. Op AltijdWat wil ik iets soortgelijks doen, in de vorm van een column of blog. Het maakt mij blij, het verrijkt mijn kennis en ik kan anderen aan het lezen zetten en positiviteit toevoegen.

Doelen stellen voor 2023, dit zijn mijn persoonlijke doelen

Mezelf verder verdiepen in affiliate en iedere blog voorzien van linkjes

Affili-wat? Affiliate. De linkjes die je op mijn website ziet, zijn vaak affiliate-linkjes. Deze linkjes brengen je naar een andere website en mocht je binnen x tijd wat op die website bestellen, dan krijg ik daar commissie voor. Op deze manier kan ik mezelf van inkomen voorzien zodat ik tijd kan blijven investeren in mijn blog. Dus wil jij bijvoorbeeld iets bestellen op bol.com zoals dit boek waar ik eerder over schreef en je hebt op de link geklikt, dan krijg ik daar commissie voor. Ook al zou je compleet wat anders kopen op die website, dat maakt niks uit. Het kost jou niks extra's en helpt mij wel.

Voorheen deed ik nauwelijks iets met affiliate, ik vond bloggen vooral heel leuk. Weer zoiets waarbij ik vanuit intrinsieke motivatie veel weg gaf maar vrijwel niks voor terug kreeg. Tijd om daar dus ook verandering in te brengen!

3000 bezoekers per maand op AltijdWat.nu

Yes, dit voelt echt ambitieus, 3000 bezoekers trekken naar een nieuw platform. Maar door zo'n doel te stellen, heb ik wel echt iets om naartoe te werken. Oftewel: goede content schrijven, zorgen dat ik goed vindbaar ben op google en veel mooie content produceren. Ik ben benieuwd in hoeverre dit doel eind 2023 gerealiseerd zal zijn.