Meer water drinken, leer de gewoonte aan

Wat heeft mijn draadloze oplader te maken met goede voornemens? Heel veel. Het laat zien dat het moeite kost om een nieuwe gewoonte eigen te maken:

Ik merkte het gisteren weer: al mijn hele leven laad ik mijn mobiel op via een kabeltje die netjes op mijn nachtkastje ligt zodat ik de volgende ochtend verzekerd ben van een volle telefoon. Mijn man, de techneut, vond het handig als ik een draadloze oplader op mijn nachtkastje zou hebben liggen voor mijn mobiel. Zo hoef ik mijn mobiel alleen maar daarop neer te leggen en niet meer een kabel te injecteren. Serieus: het kan mij niet minder interesseren. Maar als hij er blij van wordt, dan doe ik dat toch. Inmiddels ligt dat blok al meerdere weken op mijn nachtkastje en de kabel is in geen velden of wegen te bekennen. Werkelijk iedere avond ben ik mijn kabel weer aan het zoeken. Na enkele seconden (die worden wel steeds minder) kom ik weer tot het besef dat ik helemaal geen kabel meer heb, dat ik getrouwd ben met een techneut en dat ik mijn mobiel dus acht op te laden via een blok.

Mocht jij nou ook hyperenthousiast worden van een draadloze oplader. Je combineert hem met een MacSafe hoesje en vervolgens kun je hier de oplader kopen samen met deze adapter.

Nieuwe gewoonte aanleren kost tijd

Goede voornemens stranden vaak doordat het in het begin eenmaal moeite kost om er een gewoonte van te maken. En als iets geen gewoonte is, dan kost het inspanning en voor velen zal dit demotiverend werken. Je hebt eenmaal liever dat het vanzelf gaat maar als het vanzelf zou gaan, dan had je het allang veranderd in de andere jaren dat je hetzelfde voornemen had. Belangrijkste is dus om het jezelf te gunnen om je goede voornemen in je leven te implementeren.

Een nieuwe gewoonte aanleren duurt tussen de 21-66 dagen

Ontzettend belangrijk om in je achterhoofd te houden: het aanleren van een nieuwe gewoonte duurt tussen de 21-66 dagen. Dit houdt in dat je al die tijd heel bewust om moet gaan met het doorvoeren van de verandering die je graag wil aanbrengen in je leven. In mijn geval: meer water drinken.

Meer water drinken dankzij deze tips

Om niet klakkeloos met mijn nieuwe voornemen te beginnen, ben ik mezelf gaan inlezen over hoe je meer water kunt gaan drinken. En natuurlijk ook over wat water precies is en waar het drinken belangrijk voor is. Natuurlijk deel ik deze tips vol liefde met jullie.

Tip 1: zorg dat je een fijne drinkfles hebt

Heb jij een lelijke, afgelebberde fles dan ben je waarschijnlijk niet zo enthousiast om dat ding te gebruiken om je goede voornemen te vervullen.

In mijn zoektocht naar een mooie, behulpzame fles, kwam ik deze van Lekro tegen. Dit is toch ook gewoon geniaal? Een super mooi design, een meter die je laat zien hoe goed je bezig bent, een touwtje om hem eenvoudig mee te nemen en momenteel 165 reviews met een gemiddeld 4,7 sterren. Top product lijkt mij zo!

7 tips om meer water te gaan drinken, maak het een gewoonte

Leuk detail: je kunt de fles ook vullen met fruit voor een extra smaakje.

Tip 2: koffie en thee is ook een goed idee

Ik dacht tot vandaag, dat koffie uitdroogt. Dat koffie een vocht-onttrekker is. Is dit zo? NEE! Het blijkt een fabel te zijn. Jongens, mijn dag kan niet meer stuk. Blijkbaar denken heel veel mensen dat koffie vocht onttrekt, zo komt deze vraag bij heel veel websites ter sprake. Wat een feest dat dit een fabeltje is. Dus yes: ook de koffie draagt bij aan een goede vochtbalans, daar het voor 95% uit water bestaat. Hoera! En ja: ik zal velen uit de droom verlossen: alchohol onttrekt wél vocht.

Hoera! Het blijkt een fabeltje te zijn dat koffie vocht onttrekt.

Zo fijn aan AltijdWat is dat ik er zelf ook van alles door leer. Ik wil natuurlijk alleen betrouwbare informatie delen waarvoor ik research doe en geen genoegen neem met een enkele bron.

Dus: begin de dag met een dansje en een kop koffie en je bent al goed bezig.

Uiteraard telt thee ook mee met de liters water die je drinkt. Vooral in de wintermaanden vind ik het fijn om thee te drinken en mijn kast te vullen met diverse smaken. Wil je bijzondere koffie en thee? Lees dan deze blog:

Cadeau inspiratie: koffie en thee, altijd een goed idee
Cadeau inspiratie, altijd een goed idee: koffie en thee. Allerlei leuke, inspirerende cadeautips rondom deze heerlijke drankjes vind je hier!

Tip 3: zorg voor grote, fijne mokken

Drink thee vooral niet uit miezerige kopjes, dan blijf je thee zetten. Ik heb zelf diverse theemokken waar tussen de 250-500ml in kan. Ook hierbij kan het helpen om echt mooie mokken te hebben waar je blij van wordt! Voor mij is het keer op keer een geluksmomentje om uit een mooie mok te mogen drinken. En wat ook geldt: de ene mok heeft een fijner mond-gevoel dan de ander. Zo vind ik mokken van Blond Amsterdam altijd een feestje om uit te drinken.

Tip 4: investeer in een mooie waterkoker

Ja, ik ben echt het type van: het oog wil ook wat. Ik gebruik items eenmaal sneller en vaker als ik er blij van word. En nee: dat hoeft niet duur te zijn en ik ben ook totaal geen merkgevoelig. Zo ben ik dolgelukkig met mijn roze peper- en zoutmolen van de Lidl. Hoe dan ook! Met een mooie waterkoker zou ik sneller geneigd zijn om thee te zetten. Je hebt waterkokers van 20 euro tot honderden euro's. Zo kun je zelf bepalen wat het jou waard is. Ik heb overigens meerdere toffe waterkokers voor twee tientjes gespot. Zo heeft Blokker en heel uitgebreid aanbod aan mooie waterkokers.

Tip 5: neem je waterfles mee

Goed, bovenstaande tips gingen meer over design. Natuurlijk is het ook verstandig om je waterfles overal mee naar toe te nemen en ook vooral neer te zetten op je bureau, zo ben je sneller geneigd om tussendoor even wat te drinken. Het is ook aan te raden om standaard metalen rietjes mee te nemen in je tas. Ik moet degene nog tegenkomen die blij wordt van een hap karton in de mond.

Tip 6: houd je waterconsumptie bij via je horloge of mobiel

Ik heb zelf de Garmin Vivoactive S4 en via mijn horloge/app kan ik netjes bijhouden hoeveel glazen water ik heb gedronken. Dit ziet er als volgt uit:

Meer water drinken en bijhouden via een app

Heel eenvoudig in gebruik en fijn overzichtelijk!

Tip 7: drink op vaste momenten

Begin de dag met een kop koffie of thee, die gewoonte zul je snel eigen maken. Sterker nog: ik doe dit al jaren waardoor het heel onnatuurlijk voelt om dat niet te doen. Eigenlijk is koffie voor mij het meest gewoon maar ik ben mezelf nu aan het aanleren om daarnaast een kop thee te drinken. Als je vitamine-pillen in de ochtend inneemt, zul je dat ongetwijfeld ook met water doen. Drink dan ook meteen even dat hele glas leeg.

Meer coaching en psychologie?

Coaching, wie wordt daar nou niet beter van? Kijk hier voor nog meer blogs:

Coaching en psychologie - AltijdWat
Coaching en psychologie, het fascineert mij. Ik lees en leer hier graag over en vertaal dit naar blogs die voor een breed publiek toegankelijk zijn.