Geen tv kijken in de avond

Voor veel mensen is het vaste prik om in de avond tv te kijken en voor sommige mensen voelt dit ook echt als ontspanning. Ik word vrijwel nooit echt ontspannen van tv kijken. En voor je nachtrust is het ook niet bevordelijk om lange tijd voor het slapen voor de buis te hebben gehangen. Stiekem tikken er heel veel tv-uren doorheen die je ook op een andere manier had kunnen invullen. Ben jij het type persoon dat klaagt te weinig tijd voor jezelf te hebben? Dan is het helemaal raadzaam om dat scherm in de avond heerlijk op zwart te laten staan.

Geen tv kijken in de avond, wat dan wel?

Ben je heel erg gewend om iedere avond tv te kijken? Dan zul je je misschien afvragen wat je dan gaat doen als dat bakbeest uit staat. Ik heb genoeg tips om te delen, sterker nog: ik ben het gewend om geen tv te kijken in de avond. Zo nu en dan kijk ik wat avonden tv met mijn man mee en dan merk ik eigenlijk aan mezelf dat ik daar niet fijn op functioneer. Ik voel mezelf overdag dan meer overprikkeld, ben wat vermoeider omdat ik dan vaak te laat ga slapen en ik zit nog met veel hersenenergie. Ik werk in de avond liever aan mijn persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Ik zal mijn tips, na jarenlange ervaring, met jullie delen. Zo ben ik dan ook wel weer als blogger.

Zoek een plek in huis waar jij je het meest relaxt voelt

Ik vind het héérlijk om in de avond mezelf wat meer af te zonderen en ik ga dan ook vaak boven zitten, in mijn womancave/kantoor. Even niemand om me heen en doen wat ik zelf wil. Ik neem dan een goede kop thee mee, steek wat kaarsjes aan en heb dan heerlijk me-time. Ik ga vervolgens lezen of schrijven, inspiratie opdoen voor mijn blog bijvoorbeeld. Je kunt ook gaan tekenen of diamond painting.

Rubye® Diamond Painting Volwassenen - Diamond Painting Kinderen - Diamond Painting... | bol.com
Rubye® Diamond Painting Volwassenen - Diamond Painting Kinderen - Diamond Painting Pakket Volledig - Bloemen in Vaas - 30x40cm. Ben je nog altijd...

Goed, nu wil ik opeens ook diamond painting gaan doen, deze is toch grandioos geweldig?

Hoe dan ook: ben je het type dat vaak roept te weinig tijd voor jezelf te hebben? Zet dan vooral die tv uit en ervaar eens hoeveel uur in de avond er over blijft om zelf in te vullen met waar jij blij en ontspannen van wordt.

Breng in de zomer avonden door in de tuin of het balkon

Dit hangt natuurlijk geheel van je situatie af maar de zomer vind ik het heerlijk om onder de veranda te zitten en indien het frisjes is met de terrasverwarmer aan. Ja, dat ding verbruikt stroom en dat zal allemaal niet energiezuinig zijn maar ik kan daar intens van genieten, die heerlijke warmte. Dat ding is echt een genot.

Eurom Golden 2000 Shadow terrasverwarmer | bol.com
Eurom Golden 2000 Shadow terrasverwarmer. Met de Eurom Golden Shadow 2000 weet je zeker dat je er warmpjes bijzit als de voorjaarsavonden nog een beetje...

Ik krijg letterlijk kippenvel bij het zien van dit apparaat, zo lekker. Alsof de zon op je huid schijnt, heerlijk! Ik ga dan graag lezen onder de veranda, of ik luister een boek en andere keren ben ik aan het schrijven.

Kijk dus voor jezelf op welke plek jij het best kan ontspannen, waar je jezelf relaxt voelt en waar het ook opgeruimd is. Mijn kantoor is nu echt een bende en eigenlijk vind ik dat dus helemaal niet fijn. De kans is ook groot dat ik dat straks aan kant ga maken want dat geeft ook weer rust in die kop.

Koop een spijkermat en ga daarop liggen

Ik moet wel lachen dat zoveel mensen inmiddels op een spijkermat liggen na mijn aanraden. Ik ben oprecht de tel kwijt maar ik weet wel dat iedereen enthousiast is en er volop gebruik van maakt. Ik kan dan ook niet vaak genoeg de voordelen van een spijkermat benoemen. Als je inhoudelijk meer wil lezen over een spijkermat, dat kun je hier doen. Aanschaffen of uitproberen kan heel simpel, deze heb ik:

Flowee Spijkermat – Fuchsia met oranje – (77cm x 45cm) – Acupressuur mat – Acupressure... | bol.com
Flowee Spijkermat – Fuchsia met oranje – (77cm x 45cm) – Acupressuur mat – Acupressure mat - Shakti Massage. Flowee is al meer dan 10 jaar het...

Ga vroeger naar bed om te mediteren

Helemaal perfect om te doen in combinatie met een spijkermat: mediteren. Ik heb eenmaal wat meer slaap nodig dan mijn man. Als ik wel een film met hem kijk en later ga slapen, dan mis ik eigenlijk mijn eigen routine: tijd voor mezelf, liggen op mijn spijkermat en mediteren.

Doe thuis yoga of ga in de avond sporten

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk yoga doen vanuit huis. Youtube heeft heel veel duidelijke filmpjes. Ik heb dit vaak gedaan. Er zijn heel veel verschillende yoga vormen, er zit vast een vorm bij die bij jou past. Tegenwoordig ben ik meerdere keren in de avond in de sportschool te vinden maar blijf je liever thuis? Dan kan ik je aanraden op yoga te doen. Omdat ik regelmatig yoga vanuit huis deed, heb ik geïnvesteerd in een goede yogamat. Na research en wikken en wegen heb ik uiteindelijk deze gekocht:

Liforme yoga mat - 185 cm x 68 cm x 0,4 cm - Roze | bol.com
Liforme yoga mat - 185 cm x 68 cm x 0,4 cm - Roze. Liforme Yoga mat Groen (Inclusief draagtas)De Liforme yoga mat is het resultaat na vijf jaar van...

Ik ben nog altijd blij met deze aankoop. Hij heeft een lekkere lengte en een heel goede grip. Voorheen had ik goedkopere yoga-matten maar voor mij was goedkoop duurkoop want de mat rekte op tijdens oefeningen en/of ik had te weinig grip. Deze yoga-mat is ontzettend fijn.

Ontspan in de douche of in bad

Heb je een fijne badkamer of wellicht zelfs een wellness als badkamer? Dan kun je de avond ook gebruiken om hier lekker wat uurtjes door te brengen. Zo kun je fris en fruitig naar bed. Of als je het helemaal luxe hebt: ga ontspannen in de badkamer met een bubbelbad.

Geen tv kijken, even wennen

Het zal even wennen zijn om in de avond geen tv kijken indien je dit gewend was. Toch ervaar ik keer op keer dat ik mijn eigen tijd in de avond ontzettend fijn vind en daardoor kies ik daar zelf doorgaans voor. Ik kom zelf bijvoorbeeld net uit de sportschool, ik heb de rest van de dag gewerkt maar ik was niet toegekomen aan het schrijven van een blog. Mijn hoofd voelde onrustig en mijn mood was mêh. Nu ik mijn blog heb geschreven voelt mijn hoofd een stuk aangenamer.

Succes!

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.